ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Συμφωνία ΜΕΠΕΥ: Δικαίωση της ΠΟΕΔ με πλήρη επαναφορά και θεσμοθέτηση κεκτημένων


*Η προσπάθεια συνεχίζεται με τη συμφωνία πλέον στο οπλοστάσιο του εκπαιδευτικού κόσμου. Επιβάλλεται να αξιοποιηθούν οι ξεκάθαρες και επίσημες προοπτικές στην Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση

Με ανακοίνωση της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει: 

"Θετική κατάληξη είχε ο θεσμικός διάλογος στη ΜΕΠΕΥ καθώς η επίτευξη της συγκεκριμένης συμφωνίας, όχι μόνο επαναφέρει πλήρως τις ρυθμίσεις που ίσχυαν τη σχολική χρονιά 2017-2018 για την αμέσως επόμενη σχολική χρονιά αλλά ταυτόχρονα, θέτει άμεσα επί τάπητος, την ολοκλήρωση και επέκταση σημαντικών εκπαιδευτικών θεσμών σε όλες τις βαθμίδες της δημοτικής εκπαίδευσης. Παράλληλα, η εν λόγω συμφωνία δίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ξεκάθαρες και οριστικές απαντήσεις σε Γενικό Ελεγκτή και διάφορους άλλους, που μιλούσαν απαξιωτικά το περασμένο καλοκαίρι για αχρείαστες και μη θεσμοθετημένες «απαλλαγές».

Συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων, με τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί στη ΜΕΠΕΥ:

  • Για πρώτη φορά γίνεται στο πλέον αρμόδιο σώμα (ΜΕΠΕΥ), αναγνώριση της σημασίας και αναγκαιότητας του θεσμού του Υπευθύνου Τμήματος σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και με τους ίδιους όρους, πράγμα που βάζει πλέον στο προσκήνιο, με τον πιο επίσημο τρόπο, και την Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση.
  • Αναγνωρίζεται και θεσμοθετείται η μείωση του διδακτικού χρόνου με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και την ηλικία (15ο, 21ο  έτος υπηρεσίας και 50ο έτος ηλικίας), με ταυτόχρονη εξασφάλιση των πιστώσεων της προηγούμενη σχολικής χρονιάς.
  • Εξασφαλίζεται η συμπερίληψη και όσων κλείνουν τα 57 έτη (όχι μόνο τα 58) στο σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης χωρίς πέναλτι (μαζί με όσους έχουν συμπληρώσει 400 μήνες υπηρεσίας ανεξαρτήτως ηλικίας). Στο εν λόγω εφάπαξ σχέδιο θα έχουν δικαίωμα να συμπεριληφθούν όσοι συνάδελφοι θα συμπληρώνουν τη σχετική ηλικία (57) ή υπηρεσία (400 μήνες) μέχρι την 31η Αυγούστου 2019 και θα εκδηλώσουν την επιθυμία τους για αξιοποίηση του εν λόγω σχεδίου μέχρι την 30η Ιουνίου 2019.

Μετά από αυτή τη συμφωνία, κάθε άλλο παρά επικρατεί εφησυχασμός. Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και υπευθυνότητα για όλες τις προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, με προτεραιότητα την εφαρμογή του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος, ολοκληρωμένα, σε δημοτική, προδημοτική και ειδική εκπαίδευση. Όταν γίνονται βήματα προόδου, έχουμε υποχρέωση να κεφαλαιοποιούμε την προσπάθεια και να προχωράμε για τα επόμενα. Συνεχίζουμε λοιπόν!"

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










137