Παγκόσμια πρωτιά για μαθήτρια της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία


Παγκόσμια πρωτιά πέτυχε και φέτος μαθήτρια της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία. Στην Αιγαία έγινε παράδοση η βράβευσηγια τις υψηλότερες επιδόσεις στις εξετάσεις της τέχνης, σε Παγκόσμιο ή και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όπως ανακοινώνει η Σχολή:

«Οι μαθητές και οι καθηγητές της σχολής, εργάζονται με ζήλο, πάθος και αγάπη για την τέχνη, σοβαρότητα, ευθύνη και επαγγελματισμό. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα είναι για τη σχολή μας η φυσιολογική εξέλιξη.

Η Στυλιανή Σταύρου 17 ετών, βραβεύθηκε με το βραβείο καλύτερης επίδοσης στον κόσμο (HIGHEST MARK IN THE WORLD), στις εξετάσεις GCSE του Edexcel, στο θέμα Art & Design,την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2016.

Αυτή η πρωτιά έρχεται μετά από σειρά αντίστοιχων επιδόσεων και βραβεύσεων μαθητών της σχολής Αιγαία σε διεθνείς εξετάσεις Art & design. Τον Μάϊο 2014,τρεις Παγκόσμιες πρωτιές στις εξετάσεις επιπέδου GCSE με τις Μαρίνα Κόκκινου 14 ετών, Χριστιάνα Γεωργίου 16 ετών καιΑθηνά Χατζηστεφάνου 14 ετών. Την ίδια χρονιά, άλλες δύο Πανευρωπαϊκές πρωτιέςστις εξετάσεις επιπέδου GCE A Level με τις Άντρεα Αντωνίου 18 ετών και Βερόνικα Χατζηστεφάνου 17 ετών.  Η Νικολέτα Παπαξενοφώντος τον Ιούνιο 2012, πέτυχε πρώτη θέση Παγκύπρια στις εξετάσεις A’ Level (Art, Craft and Design). Η Γεωργία Κολοκούδια πέτυχε πρώτη θέση Παγκύπρια στην εξέταση ASA'Level Art and Design τον Ιούνιο 2010. Ο Βασίλης Λαζούρας, επίσης πέτυχε πρώτη θέση Παγκύπρια στο IGCSE Art and Design τον Ιούνιο 2009. Η Ραφαέλλα Δημητριάδη πέτυχε πρώτη θέση Παγκοσμίως στο IGCSE τον Μάιο 2008. Τέλος, οι 

Βικτώρια Κιμωνίδου και Αντωνία Χατζηκώστα, πέτυχαν πρώτες θέσεις Παγκύπρια στις εξετάσεις IGCSE και A' level αντίστοιχα, τον Μάϊο 2006.

Οι μοναδικές αυτές για την εκπαίδευση στην Κύπρο, συνεχόμενες διεθνείς διακρίσεις, αντανακλούν τη μακρόχρονη προσπάθεια της σχολής, των καθηγητών αλλά και των ίδιων των μαθητών, που με μεθοδικότητα, σκληρή δουλειά και αφοσίωση κατάφεραν, μέσα στο ξεχωριστό ιδανικό εκπαιδευτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζει μοναδικά τη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία, να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν πέραν από τα όρια της Κύπρου, σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, τα ξεχωριστά τους ταλέντα αλλά και το επίπεδο εκπαίδευσης της σχολής.

Παράλληλα, αποτελεί σημαντικότατη επιτυχία – σταθμό, για το ευρύτερο εκπαιδευτικό μας σύστημα, αφού, χάρη στη Σχολή Αιγαία,η Κύπρος επανειλημμένα τοποθετείται στην κορυφή της παγκόσμιας και πανευρωπαϊκής κατάταξης, σε ότι αφορά την εκπαίδευση στους τομείς των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών.

Η Σχολή Αιγαία, καθιερώνεται ως συνώνυμο της ποιότητας στην παρεχόμενη εκπαίδευση, της καινοτομίας στις μεθόδους διδασκαλίας και διαπαιδαγώγησης, της υπευθυνότητας απέναντι στους φοιτητές και μαθητές της και της συνέπειας απέναντι στους διαχρονικούς της στόχους και συνεπώς, αποτελεί την κορυφαία επιλογή για την εκπαίδευση των Τεχνών στην Κύπρο, σε όλα τα επίπεδα». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










227