Paideia-News: Με 74.000 αναγνώστες και μισό εκατομμύριο σελίδες


To Paideia-News αισθάνεται την ανάγκη, για ακόμη μια φορά να εκφράσει τις ευχαριστίες του στις δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και συνεργάτες του για την εμπιστοσύνη που το περιβάλλουν στο μεγάλο κεφάλαιο της ενημέρωσής τους.

Υπάρχουν και σήμερα άτομα που στα σχόλια τους γράφουν ότι το Paideia-News το διαβάζουν μόνο εκπαιδευτικοί. Δεν μας αρέσει η αυτοπροβολή. Όμως κάποτε η δημοσιοποίηση στοιχείων είναι επιβεβλημένη για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

Σύμφωνα με την Google Analytics, το πλέον έγκυρο μέσο μέτρησης της αναγνωσιμότητας  στο διαδίκτυο, το Paideia-News τις τελευταίες 30 ημέρες έχει καταγράψει τα ακόλουθα στοιχεία.

  • Έχει ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο σελίδες (525.289)
  • Διαβάστηκε από από 73.942 αναγνώστες (users). Αυτό αυτόματα καταρρίπτει τον πιο πάνω ισχυρισμό ότι δήθεν διαβάζεται μόνο από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι είναι περίπου 13.000. Με αυτό δεν αμφισβητήσαμε ποτέ ότι οι εκπαιδευτικοί αποτελούν και θα συνεχίσουν να αποτελούν τη βάση των αναγνωστών μας. Πέραν όμως από τους 13.000 υπάρχουν άλλοι 60.000 αναγνώστες που καταφεύγουν στο Paideia-News για ενημέρωση. Αυτοί βρίσκονται στη δημόσια και ιδιωτική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στους γονείς, τους φοιτητές, τους μαθητές, τα κόμματα και πολλά άλλα οργανωμένα σύνολα, τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που δημοσιεύουμε φωτοτυπία αναγνωσιμότητας (υπήρξε και φωτοτυπία με 75.000 αναγνώστες).      
Με τα πιο πάνω, δεν αμφισβητούμε ότι οι πιο πάνω αριθμοί έχουν σχέση με τις τελευταίες εξελίξεις στην παιδεία και τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Αποδεικνύει όμως και το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στα της παιδείας είτε ενημερώνονται είτε ενημερώνουν μέσω του Paideia-News.

Το επαναλαμβάνουμε ακόμη και σήμερα. Δεν επιδιώξαμε ποτέ την υψηλή επισκεψιμότητα. Ακόμη και σήμερα με μια απλή κίνηση μπορούμε να την διπλασιάσουμε σε ένα μήνα ανοίγοντας ελεύθερα, χωρίς κανένα έλεγχο  τα σχόλια κάτω από τα κείμενα μας. Δεν το κάναμε, επικριθήκαμε για λογοκρισία και αποδείξαμε με την πάροδο του χρόνου ότι το Paideia-News λειτουργεί στη βάση αρχών και αξιών.

Το Paideia-News καταξιώθηκε μέσα από αυτές τις αρχές και την αυστηρή του δεοντολογία, ανάλογες του προορισμού του.

Για ακόμη μια φορά ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες και αναγνώστες μας.

* Χριστόφορος Παπαστυλιανού

Διευθυντής    




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










149