Παν. Κύπρου: Πανευρωπαϊκή έρευνα στάσεων για το στίγμα του χρόνιου πόνου


    Το έργο ΑΛΓΕΑ, καινοτόμο πρόγραμμα για την διαχείριση ασθενών με χρόνιο πόνο, συμμετέχει στην πανευρωπαική μελέτη στάσεων (survey) του οργανισμού Pain Alliance Europe (PAE) για το στίγμα σε ασθενείς με χρόνιο πόνο. Σκοπός της μελέτης είναι η αναγνώριση των στάσεων ατόμων που ζουν με χρόνιο πόνο και τους φροντιστές αυτών για τη χρήση συμπεριφορών που οδηγούν στη στιγματοποίηση τους και τις επιπτώσεις αυτών στη ποιότητα ζωής τους.

Η έρευνα σχεδιάστηκε με τη συνεισφορά του Δρος Βασίλη Βασιλείου, ερευνητικού συνεργάτη του Εργαστηρίου Κλινικής Ψυχολογίας & Συμπεριφορικής Ιατρικής «ACTHealthy» του Τμήματος Ψυχολογίας, υπό την εποπτεία της Δρ. Μαρίας Καρεκλά. Ο Δρ. Βασιλείου συμμετέχει σε ad-hoc ομάδα του οργανισμού PAE που θα εξάγει τα συμπεράσματα συγκεντρώνοντας δεδομένα από 18 ευρωπαϊκές χώρες.

Στη παρούσα φάση ο οργανισμός PAE έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα και το ερωτηματολόγιο στάσεων έχει μεταφραστεί σε δεκατέσσερις γλώσσες, μεταξύ αυτών και την Ελληνική.

Στόχος της μελέτης στάσεων είναι η αναγνώριση του φαινόμενου της στιγματοποίησης ασθενών με χρόνιο πόνο και ο σχεδιασμός πρακτικών και δράσεων που θα στοχεύουν στη μείωση της επίδρασης αρνητικών στάσεων σε πάνω από 95 εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες που ζουν με χρόνιο πόνο.

Καλούνται άτομα με χρόνιο πόνο ή φροντιστές αυτών να συμμετάσχουν στη συμπλήρωση του σύντομου ερωτηματολογίου μέσω της παρακάτω πλατφόρμας (δεν απαιτείται οποιαδήποτε δέσμευση από πλευράς ερωτώμενων & τα δεδομένα συμπληρώνονται ανώνυμα) www.surveymonkey.co.uk/r/Ellinika-PAE-Ponos-kai-Stigma




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










121