Παν. Λευκωσίας: Σειρά Δωρεάν, Ανοιχτών Εξ Αποστάσεως Μαθημάτων: «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Νομίσματα»


Υπάρχει ένα παγκόσμιο ενδιαφέρον για κατανόηση των βασικών αρχών που διέπουν το bitcoin και γενικότερα το Ψηφιακό Νόμισμα και αυτή την ανάγκη έρχεται να καλύψει η Δωρεάν, Ανοιχτής Εγγραφής Σειρά Εξ Αποστάσεως Μαθημάτων (Massive Open Online Courses – MOOC) με θέμα: «Εισαγωγή στο Ψηφιακό Νόμισμα», που προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Τα μαθήματα παραδίδονται από ειδικούς στο Ψηφιακό Νόμισμα, καθώς και από καθηγητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στους σχετικούς τομείς των Επιστημών των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και των Χρηματο-οικονομικών.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έγινε το πρώτο αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο στον κόσμο που να δέχεται Bitcoin για τις πληρωμές διδάκτρων, και συγχρόνως ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) στο Ψηφιακό Νόμισμα. Το δωρεάν αυτό μάθημα «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Νομίσματα» αποτελεί την πρώτη σειρά μαθημάτων του μεταπτυχιακού και οι φοιτητές που θα την συμπληρώσουν επιτυχώς θα μπορούν να συνεχίσουν με την πλήρη σειρά μαθημάτων του μεταπτυχιακού, έχοντας κερδίσει τις μονάδες της εισαγωγής.

«Είμαι ενθουσιασμένος που διδάσκω αυτή τη σειρά μαθημάτων με τους συναδέλφους μου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας», λέει ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, φιλοξενούμενος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και κορυφαίος ειδικός και επιχειρηματίας στον τομέα του bitcoin και του Ψηφιακού Νομίσματος. «Είναι μια καλή ευκαιρία για όλους τους ενδιαφερόμενους για μια σωστή κατανόηση των τεχνικών και άλλων πτυχών των αποκεντρωμένων νομισμάτων εν γένει, και ειδικότερα, για εξερεύνηση τόσο του bitcoin (το Δίκτυο) όσο και του Bitcoin (Νομίσματος)».

 

Το μάθημα «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Νομίσματα» θα καλύψει τα τεχνικά, νομικά, οικονομικά, και ρυθμιστικά ζητήματα που αφορούν το bitcoin και γενικότερα το Ψηφιακό Νόμισμα και θα προσφέρεται δωρεάν σε φοιτητές από όλο τον κόσμο. Η ημερομηνία έναρξης της πρώτης σειράς μαθημάτων είναι η 15η Μαΐου 2014. Εισαγωγικά μαθήματα αυτού του είδους θα προσφέρονται κατά τη διάρκεια του χρόνου, και σε επιταχυνόμενη μορφή.

Για φοιτητές που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας προσφέρει επίσης το πρώτο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (Master of Science) στο Ψηφιακό Νόμισμα, το οποίο θα προσφέρεται παγκοσμίως εξ αποστάσεως, καθώς και με μαθήματα στους χώρους του Πανεπιστημίου, στην Αγγλική γλώσσα. Αυτό το διεπιστημονικό πρόγραμμα συνδέει τις επιστήμες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των χρηματο-οικονομικών και έχει σχεδιαστεί ώστε να βοηθήσει τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και τους επαγγελματίες, επιχειρηματίες, κυβερνητικούς αξιωματούχους, και δημόσιους λειτουργούς να κατανοήσουν τα τεχνικά ζητήματα του Ψηφιακού Νομίσματος, την αλληλεπίδρασή του με τα υφιστάμενα νομισματικά και χρηματοπιστωτικά συστήματα, και τις καινοτόμες ευκαιρίες που μπορούν να προσφέρουν τα ψηφιακά νομίσματα. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας δέχεται εγγραφές για το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, το οποίο επίσης ξεκινά στις 15 Μαΐου. Οι φοιτητές θα πρέπει πρώτα να συμπληρώσουν το μάθημα «Εισαγωγή στα Ψηφιακά Νομίσματα» και μετά θα συνεχίσουν σε πιο προχωρημένα μαθήματα.

«Αυτό είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα, που συνδέει τις επιστήμες των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των χρηματοπιστωτικών και τραπεζιτικών συστημάτων, με σκοπό την κατανόηση των αναδυόμενων συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών και τον αντίκτυπο τους στις επιχειρήσεις και τις χρηματοπιστωτικές αγορές», λέει ο Αντώνης Πολεμίτης, μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και της συμβουλευτικής επιτροπής που βοήθησε στη δημιουργία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) στο Ψηφιακό Νόμισμα. Συμπληρώνει: «Θα επιτρέψει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο να εντάξουν τις συνεχείς εξελίξεις στο Ψηφιακό Νόμισμα στις επιστήμες των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, στους χρηματοπιστωτικούς και τραπεζιτικούς θεσμούς, σε ρυθμιστικά καθεστώτα και στην υποδομή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.»

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με την πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου στο Ψηφιακό Νόμισμα ή για εγγραφές στα προγράμματα σπουδών για το Ψηφιακό Νόμισμα επισκεφτείτε το: www.digitalcurrency.unic.ac.cy.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










217