Πανεπ. Κύπρου: Aποκαλυπτήρια της προτομής του εφευρέτη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, John Atanasoff


Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του εφευρέτη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, John Atanasoff, δημιουργία του Georgi Donov, θα τελέσει το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης της Συγκλήτου, την Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2018, στις 11:00 π.μ.

H προτομή του φυσικού και εφευρέτη αποτελεί δωρεά της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας και έγινε από τον ίδιο τον εξοχότατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Rumen Radev, τον οποίο το Πανεπιστήμιο Κύπρου είχε την τιμή να φιλοξενήσει την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017 σε ανοιχτή για το κοινό διάλεξη, με τίτλο «Europe on the way towards the digital future».

Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσουν από κοινού ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Πρέσβης της Βουλγαρίας στην Κύπρο, κ. Hristo Georgiev.

Ο John Vincent Atanasoff (4 Οκτωβρίου 1903 – 15 Ιουνίου 1995) θεωρείται ο πατέρας του ηλεκτρονικού ψηφιακού υπολογιστή. Ο φυσικός και εφευρέτης Atanasoff, Βουλγαρικής και Αμερικανικής καταγωγής, μαζί με το φοιτητή του Clifford E. Berry, επινόησαν το 1937 στο Iowa State College τον πρώτο υπολογιστή τον οποίο βάφτισαν ABC (Atanasoff – Berry – Computer). Η πρωτοποριακή αυτή μηχανή ανέδειξε σημαντικά στοιχεία των σύγχρονων υπολογιστών όπως η δυαδική αριθμητική και τα ηλεκτρονικά στοιχεία εναλλαγής.

Χώρος Εκδήλωσης: Είσοδος Κτηρίου Σχολής Θετικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών (ΣΘΕΕ01), Τμήμα Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










109