Πέραν των 1300 μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου συμμετείχαν στη 2η Παγκύπρια Εβδομάδα Ρομποτικής


Η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕK) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) και η εταιρεία ENGINO® διοργάνωσαν εργαστήρια Ρομποτικής στο πλαίσιο της 2ης Παγκύπριας Εβδομάδας Ρομποτικής, από τις 9 μέχρι τις 15 Μαΐου 2019. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης της Α΄ Τεχνικής και Επαγγελματικής Σχολής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Λευκωσίας.

Στα εργαστήρια συμμετείχαν πέραν των 1300 μαθητών/μαθητριών του Δημοτικού και Γυμνασίου, οι οποίοι/ες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σύντομη παρουσίαση με θέμα την εκπαιδευτική ρομποτική και τη σύνδεσή της με τη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση καθώς επίσης να συμμετάσχουν σε εργαστήρια κατασκευής και προγραμματισμού ρομποτικών μοντέλων. Με την ολοκλήρωση του προγραμματισμού των ρομποτικών μοντέλων, οι ομάδες διαγωνίστηκαν μεταξύ τους.

Το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, πραγματοποιήθηκε Ανοικτή Ημέρα Ρομποτικής (OpenDay) με ελεύθερη είσοδο, από τις 10:00-17:00, η οποία απευθυνόταν σε όλες τις ηλικίες. Στην εκδήλωση οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για εφαρμογές εκπαιδευτικής ρομποτικής, ενώ στον χώρο υπήρχε έκθεση κατασκευών μαθητών/μαθητριών της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΜΤΕΕ).

Τέλος, σημειώνεται ότι η 2η ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ αποτελεί την αρχή της πρόθεσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να συμβάλει στη μετάβαση στη νέα εποχή , αξιοποιώντας εγχώριες επιχειρήσεις και το επιστημονικό ανθρώπινο δυναμικό τους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










179