ΠΟΕΔ: Αντικειμενική και αδιάβλητη η διαδικασία πρόσληψης του Διευθυντή


Το έγγραφο με τίτλο «Σύνοψη διαδικασίας πρόσληψης Ειδικού Γραμματέα ΠΟΕΔ» που κατέθεσε  η εταιρεία Baker Tilly στο ΔΣ της 11ης Μαΐου 2017

Η ΠΟΕΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση για το πολύκροτο θέμα της πρόσληψης του Ειδικού Γραμματέα/Διευθυντή του Γραφείου της:

«Η διαδικασία πρόσληψης ατόμου για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα/Διευθυντή του Γραφείου της ΠΟΕΔ, σύμφωνα και με επίσημο έγγραφο που κατέθεσε η εταιρεία Baker Tilly ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου στη συνεδρία της 11ης Μαΐου 2017, βασίστηκε:

  • σε μια αντικειμενική και αδιάβλητη διαδικασία
  • σε βέλτιστες πρακτικές του τομέα διαχείρισης προσωπικού.

Όλοι οι υποψήφιοι (34 συνολικά από τους 157 που υπέβαλαν αίτηση) που κλήθηκαν να περάσουν από τα πέντε στάδια επιλογής:

  • πληρούσαν τα κριτήρια που προκαθορίστηκαν από την ΠΟΕΔ
  • κατείχαν τα προσόντα που περιλήφθηκαν στην προκήρυξη με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της Οργάνωσης.

Η συμβουλευτική ομάδα της Baker Tilly επέλεξε, σύμφωνα με τις πρόνοιες της συμφωνημένης διαδικασίας, και παρουσίασε τους επικρατέστερους υποψηφίους ενώπιον της ΠΟΕΔ που βάσει των προσόντων τους και της συνολικής επίδοσής τους (γραπτή εξέταση και δύο προσωπικές συνεντεύξεις), μπορούσαν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα της θέσης και στις απαιτήσεις της Οργάνωσης.

Η τελική απόφαση σε σχέση με την πρόσληψη του ατόμου για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα/Διευθυντή του γραφείου της ΠΟΕΔ ανήκε εξολοκλήρου στην Οργάνωση, γεγονός που από την αρχή της διαδικασίας αποτέλεσε βασική θέση της ΠΟΕΔ. Ομόφωνα η ΠΟΕΔ, συμφώνησε και καθόρισε ότι την τελική απόφαση για την επιλογή του καταλληλότερου υποψηφίου θα την έχει η Οργάνωση, η οποία θα επιλέξει από μια λίστα υποψηφίων το καταλληλότερο άτομο από αυτά που έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο της διαδικασίας και κυρίως το άτομο που θα:

  • ταιριάζει στο προφίλ της ΠΟΕΔ
  • κατέχει τα προαπαιτούμενα προσόντα για τη θέση (πενταετής τουλάχιστον εμπειρία σε διοικητική/διευθυντική θέση)
  • κατέχει ειδική κατάρτιση ή εμπειρία σε συνδικαλιστικά θέματα (κατά προτίμηση της Εκπαίδευσης) η οποία θα θεωρηθεί ως επιπρόσθετο προσόν.

Στην παρουσία της συμβουλευτικής ομάδας της Baker Tilly έγινε συζήτηση για τους επικρατέστερους υποψήφιους και τη συνολική εικόνα που παρουσίασε ο καθένας και η καθεμιά ξεχωριστά που βρίσκονταν στον τελικό κατάλογο. Η Baker Tilly δεν εισηγήθηκε την πρόσληψη οποιουδήποτε από τους υποψηφίους. Ρόλος της Baker Tilly, όπως αναφέρεται και στους όρους της σχετικής συμφωνίας, ήταν να παρουσιάσει ενώπιον της ΠΟΕΔ την αξιολόγηση όλων των υποψηφίων και να παραθέσει έναν κατάλογο (short list) με τους επικρατέστερους υποψηφίους, ούτως ώστε να προχωρήσει η ΠΟΕΔ με την αξιολόγηση και κατ’ επέκταση την επιλογή του καταλληλότερου υποψηφίου, όπως και έπραξε τελικά.

Το συμβόλαιο συνεργασίας με την Baker Tilly, εκτός από τον συμβουλευτικό ρόλο στην πρόσληψη του νέου Ειδικού Γραμματέα/Διευθυντή του γραφείου της ΠΟΕΔ, περιλαμβάνει και τα ακόλουθα:

  • τη στήριξη και την προσαρμογή του Διευθυντή στα νέα του καθήκοντα
  • τη διεξαγωγή μελέτης για εξέταση του ρόλου, των αρμοδιοτήτων και της οργανωτικής δομής της Οργάνωσης με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των εργασιών του γραφείου, ενόψει και της πρόσληψης του νέου Ειδικού Γραμματέα/Διευθυντή της ΠΟΕΔ.

Τέλος, η σύμβαση εργασίας που προτάθηκε στο άτομο που έχει επιλεγεί διέπεται, σύμφωνα και με το άρθρο 24.2. του Καταστατικού της ΠΟΕΔ, από τις πρόνοιες της Εργατικής Νομοθεσίας, είναι ανάλογη με τις συμβάσεις που διατηρούν και οι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις βάσει των συλλογικών συμβάσεων και περιλαμβάνει όλα τα ωφελήματα που ήδη προσφέρει η ΠΟΕΔ στο έμμισθο προσωπικό της ανάλογα με τη μισθοδοτική τους κλίμακας. Η κλίμακα που προσφέρθηκε είναι στα πλαίσια των αποφάσεων του ΔΣ αλλά και του καθεστώτος της θέσης η οποία είναι θέση διοικητική/διευθυντική». 

H ΠΟΕΔ παραθέτει το σχετικό έγγραφο με τίτλο "Σύνοψη διαδικασίας πρόσληψης Ειδικού Γραμματέα ΠΟΕΔ" που κατέθεσε  η εταιρεία Baker Tilly στο ΔΣ της 11ης Μαΐου 2017, ξεκαθαρίζοντας τη διαδικασία και απαντώντας σε ερωτήματα, διευκρινίσεις ή/και απορίες των μελών του ΔΣ της ΠΟΕΔ. 

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










119