Πουλλή Τσελεστίνα: Με άριστα κέρδισε θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου


Η Πουλλή Τσελεστίνα του Ντίνου και της Έλενας, απόφοιτος του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα Στροβόλου, με γενικό βαθμό πρόσβασης 19,7872 αρίστευσε και κέρδισε θέση  στο νεοϊδρυθέν Τμήμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, που αρχίζει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Όπως δήλωσε στο Paideia-News θα αποδεχτεί θέση για την Κύπρο θα κάνει αίτηση και για Ελλάδα, αλλά  κλίνει περισσότερο να μείνει στην Κύπρο, παρόλο που είναι νεοσύστατο το τμήμα.

ΕΡ: Πώς νιώθεις που έχεις πρωτεύσει εξασφαλίζοντας θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου;

ΑΠ: Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Η ευτυχία είναι διάχυτη προφανώς, διότι αισθάνομαι ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν, όπως και το διάβασμα, όχι μόνο αυτού του έτους, αλλά όλων των σχολικών ετών. Χαίρομαι πάρα πολύ που εξασφάλισα θέση στο τμήμα που ήθελα.

ΕΡ: Με ποιο Γενικό βαθμό Απολυτηρίου αποφοίτησες;

ΑΠ: 19 11/12

ΕΡ: Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σου έκανες φροντιστήρια και σε ποια μαθήματα;

ΑΠ: Όπως όλοι οι συνομήλικοί μου έκανα κι εγώ φροντιστήρια για όλα τα μαθήματα που παρακάθησα στις Παγκύπριες εξετάσεις, τα οποία με βοήθησαν. Δηλαδή στα Νέα Ελληνικά, στη Βιολογία, στη Χημεία και στα Μαθηματικά.

ΕΡ: Πόσες ώρες την εβδομάδα αφιέρωνες περίπου στην προετοιμασία σου;

ΑΠ: Αρκετές, αν λογαριάσουμε και τα φροντιστήρια. Εξαρτιόταν από τα φροντιστήρια. Αν είχα φροντιστήρια δεν διάβαζα περαιτέρω την ημέρα, αν τελείωνα αργά τη νύχτα ας πούμε. Αλλά αν ήταν το πρωί ή τελείωνα πιο νωρίς αφιέρωνα περισσότερο χρόνο στο διάβασμα για περίπου 3-4 ώρες την ημέρα.

ΕΡ: Πιστεύεις ότι κάποιος μπορεί κάποιος να αριστεύσει χωρίς κρατικά (ΚΙΕ) ή ιδιωτικά φροντιστήρια;

ΑΠ: Το πιστεύω αυτό πραγματικά, διότι το θέμα είναι να έχεις εσύ προσωπικά ως μαθητής όλη την καλή θέληση, τη διάθεση και το μεράκι να διαβάσεις από μόνος σου. Εντούτοις δεν μπορώ να αμφισβητήσω το βοηθητικό ρόλο των φροντιστηρίων, αλλά από την άλλη πιστεύω ότι και το σχολείο μας δίνει όλα τα εφόδια και δεν στερείται κάτι. Απλά για να είμαστε διασφαλισμένοι πηγαίναμε και φροντιστήρια, διότι οι βάσεις ειδικά που βλέπουμε για την Ιατρική Σχολή είναι πάρα πολύ ψηλές.

ΕΡ: Θα προτιμήσεις τη θέση στην οποία πρώτευσες ή θα ακολουθήσεις άλλο κλάδο στην Κύπρο ή την Ελλάδα;

ΑΠ: Σίγουρα θα ακολουθήσω την Ιατρική, αλλά θα δεχτώ θέση και για την Κύπρο, θα κάνω αίτηση και για Ελλάδα, αλλά ίσως κλίνω περισσότερο να μείνω στην Κύπρο, παρόλο που είναι νεοσύστατο το τμήμα.

ΕΡ: Πώς βλέπεις το γεγονός ότι πρόκειται ακριβώς για ένα νεοσύστατο τμήμα του Πανεπιστημίου Κύπρου και το οποίο θα λειτουργήσει φέτος για πρώτη φορά;

ΑΠ: Το γεγονός ότι πρώτη χρονιά λειτουργεί ίσως να γεννά αμφιβολίες, αλλά πιστεύω ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν θα προχωρούσε στη ίδρυση μιας Ιατρικής Σχολής χωρίς να ήταν προετοιμασμένο αρκετά καλά. Κρίνοντας και από το επίπεδο των υπόλοιπων σχολών του Πανεπιστημίου Κύπρου, που είναι αρκετά καλό, δεν με ανησυχεί ιδιαίτερα. Δεν μπορώ να παραβλέψω φυσικά και το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πέντε-δέκα λεπτά από το σπίτι μου, όπου δεν θα έχω κάποιο περαιτέρω κόστος διαμονής ή διατροφής.

ΕΡ: Έχεις γονείς εκπαιδευτικούς ή που να έχουν σχέση με το επάγγελμα που θα ακολουθήσεις ;

ΑΠ: Όχι δεν έχουν κάποια σχέση με το επάγγελμα ούτε είναι εκπαιδευτικοί.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










389