Πραγματοποιείται σήμερα στο Υπ. Παιδείας σύσκεψη για τη μοριοδότηση των υποψηφίων στα ΚΙΕ


Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το θέμα της μοριοδότησης εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της αγοράς υπηρεσιών για διδασκαλία στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Ελπιδοφόρος Νεοκλέους.
Ερωτηθείς για τις διαμαρτυρίες των αδιόριστων εκπαιδευτικών που απασχολούνται στα ΚΙΕ, ο κ. Νεοκλέους διευκρίνισε ότι το Υπουργείο ακολούθησε νομότυπες και διαφανείς διαδικασίες, σεβόμενο τις αρχές  ίσης μεταχείρισης, αλλά και την αξία του καθενός.
«Δίνουμε μεγάλη σημασία στην εμπειρία που αποκτά κάποιος μέσα από την απασχόλησή του στα ΚΙΕ, καθώς και στα προσόντα του. Για το λόγο αυτό,  μοριοδοτήσαμε αυτούς τους δύο τομείς, δηλαδή την αξία/τα προσόντα και την πείρα, ώστε να παρέχεται η ευκαιρία σε αυτούς που απασχολήθηκαν και σε αυτά τα προγράμματα να έχουν προτεραιότητα για επαναπρόσληψη. Μέχρι πέρσι μετρούσε για σκοπούς μοριοδότησης και το κριτήριο της ανεργίας. Φέτος, θεωρούμε ότι δίνοντας πάρα πολλά μόρια στην πείρα διασφαλίζουμε ότι αυτοί που εργάζονταν στα προγράμματα των ΚΙΕ θα συνεχίζουν να εργάζονται», πρόσθεσε.
Ο κ. Νεοκλέους ανέφερε ότι ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα είναι υπερβολικός διότι κατά την περσινή χρονιά έφτασαν στο Υπουργείο  πάρα πολλές επιστολές από άτομα που εργάζονταν στα προγράμματα ΚΙΕ και όχι μόνο (Ολοήμερα σχολεία, Επιμορφωτικά) με το εύλογο ερώτημα: Γιατί να μην λαμβάνεται υπόψη η πείρα και τα προσόντα και να λαμβάνεται υπόψη η ανεργία;
Ερωτηθείς με ποιο τρόπο θα γίνεται η μοριοδότηση, ο κ. Νεοκλέους είπε ότι η μοριοδότηση κυμαίνεται από 25 έως 33 μόρια ανάλογα με το βαθμό του πτυχίου.
«Ο μεταπτυχιακός ή διδακτορικός τίτλος, μοριοδοτείται το μέγιστο μέχρι τα 45 μόρια (συμπεριλαμβανομένου του πτυχίου). Το υπόλοιπο 55% της μοριοδότησης αφορά την πείρα. Για παράδειγμα, κάποιος ο οποίος εργάστηκε στα προγράμματα ΚΙΕ για 2 χρόνια παίρνει 20 μόρια. Για κάθε επιπρόσθετο χρόνο προϋπηρεσίας προστίθενται 5 μόρια, μέχρι κάλυψης του 55%. Αυτά είναι τα βασικά κριτήρια.  Το θέμα απασχόλησε από κοινού το Υπουργείο Παιδείας και την αρμόδια αρχή συμβάσεων του Υπουργείου Οικονομικών από τον περασμένο Ιανουάριο και μελετήθηκαν τρόποι για να ξεπεραστούν τα διάφορα προβλήματα», συμπλήρωσε.
Αναφορικά με το πόσοι εργοδοτούνται στα ΚΙΕ, ο κ. Νεοκλέους είπε ότι στα ΚΙΕ εργοδοτούνται γύρω στα 600 άτομα, ενώ «τα προγράμματά μας έχουν τη δυνατότητα απασχόλησης γύρω στα 2.500 άτομα».
«Δεν υπήρξαν  διαμαρτυρίες από άλλες ομάδες που εργάζονται σε άλλα προγράμματα. Οι μόνες διαμαρτυρίες προέρχονται από κάποιους που εργάζονται στα ΚΙΕ”, πρόσθεσε.
Σε ερώτηση πόσοι μέχρι σήμερα έχουν υποβάλει αίτηση για διδασκαλία στα προγράμματα, ο κ. Νεοκλέους ανέφερε ότι μέχρι την Τρίτη 2 Ιουνίου είχαν υποβάλει  αίτηση και στα τρία προγράμματα (Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης , Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία και Επιμορφωτικά Κέντρα), πέραν των 1.000 ατόμων.

Απαντώντας σε ερώτηση τι είναι αυτό που αλλάζει στα προγράμματα αυτά, ο κ. Νεοκλέους είπε ότι «είναι η αγορά υπηρεσιών  από αδιόριστα άτομα, με κύρια κριτήρια τα προσόντα και την εμπειρία».
Καταλήγοντας, ο κ. Νεοκλέους τόνισε ότι τα προγράμματα αυτά λειτουργούν εδώ και  χρόνια με επιτυχία, έχουν αγκαλιαστεί από τον κόσμο και στόχος τους είναι να προσφέρουν ποιότητα στην εκπαίδευση.

 



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










173