Πραγματοποιήθηκε Εργαστήρι για δημοσιογράφους και λειτουργούς επικοινωνίας από το Παν. Frederick


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Εργαστήρι με θέμα «Αποκρυπτογραφώντας τη γλώσσα των Βρυξελλών: Ένα εργαστήρι για τις προκλήσεις της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Δημοσιογράφο»,που διοργανώθηκε από το Τμήμα Δημοσιογραφίας, Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Frederick. Το Εργαστήρι απευθυνόταν σε δημοσιογράφους, φοιτητές και απόφοιτους δημοσιογραφίας και λειτουργούς επικοινωνίας

Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, παρουσιάστηκαν από τον Δρ Κωστάκη Κωνσταντίνου, Αναπληρωτή Κοσμήτορα της Σχολής Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Frederick οι στόχοι, τα αποτελέσματα και η προοπτική της Πολιτικής Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν έργα που υλοποιούνται ή ολοκληρώθηκαν στην Κύπρο με συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με στόχο την Πολιτική Συνοχής, από τους Δρα Χριστιάνα Καραγιάννη, Λέκτορα, και Δρα Αιμίλιο Χαραλαμπίδη, Επίκουρο Καθηγητή, του Τμήματος Δημοσιογραφίας, Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Frederick. Παρουσιάσεις έργων Πολιτικής Συνοχής στην Κύπρο, έκαναν επίσης η κα Μαρίνα Τυμβίου, Υπεύθυνη Αρχιτέκτονας & Συντονίστρια Έργου Ανάπλασης εμπορικού τριγώνου Μακαρίου - Στασικράτους - Ευαγόρου του Δήμου Λευκωσίας και η κα Θεοδώρα Γιώτη, Στέλεχος Α’ του Γραφείου Διασύνδεσης με την Αγορά Εργασίας του Πανεπιστημίου Frederick. Ο Δρ Νικόλας Γιασουμής  ΕΜΕ Μαθηματικών, Προϊστάμενος Μονάδας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων, του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, παρουσίασε τρόπους προβολής και επικοινωνίας της Πολιτικής Συνοχής.

Επιπρόσθετα, οι δημοσιογράφοι και οι λειτουργοί επικοινωνίας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εργαλεία χρήσιμα για τη διαχείριση του μεγάλου όγκου δεδομένων που περιλαμβάνει η Πολιτική Συνοχής. Μέσω του εργαστηρίου «Data Journalism», που πραγματοποιήθηκε από τη Δρ Ήβη Λάμπρου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Δημοσιογραφίας, Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Frederick, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς η Δημοσιογραφία Δεδομένων οργανώνει, συμπληρώνει, τεκμηριώνει το δημοσιογραφικό κείμενο, τη δημοσιογραφική αφήγηση με δεδομένα, είτε ως αριθμητικά στοιχεία, είτε ως οπτικοποιημένα γραφήματα, ως χάρτες και πίνακες. Η ψηφιακή εποχή  την οποία διανύουμε, διευκολύνει τη δημοσιοποίηση και τη χρήση στατιστικών στοιχείων και ο δημοσιογράφος καλείται να βρει την ιστορία μέσα σε αυτά, να την επαληθεύσει και να την αφηγηθεί με γραφήματα, πίνακες και χάρτες.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος In4COHESION, στο οποίο το Πανεπιστήμιο Frederick είναι εταίρος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











154