Πραγματοποιήθηκε με πλήρη επιτυχία στις 20/4/2015 στο Global College, ημερίδα με θέμα «Global Security – Τρομοκρατία, Μεταναστευτικό: Προβληματισμοί και Προσεγγίσεις».
Στην ημερίδα μετείχαν αριθμός αξιωματικών από την Αστυνομία Κύπρου και την Εθνική Φρουρά, αντιπρόσωποι από τα Υπουργεία Παιδείας και Πολιτισμού, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης &Δημοσίας Τάξης, υπεύθυνοι ασφαλείας γηπέδων, εκπρόσωποι ομοσπονδιών, ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης και εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρετανικών βάσεων.
Την ημερίδα χαιρέτισε εκ μέρους του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης που απουσίαζε στο εξωτερικό, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου κ. Αντρέας Μυλωνάς.
Οι Θεματικές της Ημερίδας και οι εισηγητές ήσαν :
Τρομοκρατία και Κύπρος- κ. Χριστάκης Μαυρής, Βοηθός Αρχηγός Αστυνομίας (Εκπαίδευση).
Τρομοκρατία: Βομβιστές Αυτοκτονίας- Καθηγητής Ανδρέας Καπαρδής, Πρόεδρος Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Εγκληματολογίας.
Η Τρομοκρατία μετά την 11η Σεπτεμβρίου- Mr. TimLeeds, RegionalSecurityOfficer, Πρεσβεία των ΗΠΑ, Λευκωσία.
Μεταναστευτικό: Η Κυπριακή Πραγματικότητα- κ. Ανδρέας Γεωργιάδης, Διοικητικός Λειτουργός Υπηρεσίας Ασύλου του Υπουργείου Εσωτερικών.
Κατά την ημερίδα, με το πέρας κάθε θεματικής, ακολουθούσε συζήτηση την οποία συντόνιζε ο Kαθηγητής κ. Α. Καπαρδής.
Τα συμπεράσματα της ημερίδας, όπως έχουν εξαχθεί μέσα από τις διαλέξεις αλλά και τη συζήτηση που ακολουθούσε, συνοψίζονται στα πάρα κάτω:
Η κατάληξη της Ημερίδας ανέδειξε ένα σύνθημα
«Η ασφάλεια του τόπου μας, είναι ευθύνη όλων μας».