Στη δημιουργική αξιοποίηση λογοτεχνικών βιβλίων στο Νηπιαγωγείο αφιερώθηκε η 8η Ημερίδα Παιδικής Λογοτεχνίας“Ιστορίες να ονειρεύεσαι...!” που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Frederick. Η Ημερίδα διοργανώθηκε από το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, το Βιβλιοπωλείο Rivergate, την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Διδασκάλων Π.Ο.Ε.Δ, τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου και τον Σύνδεσμο Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου.
Η Ημερίδα απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης και στόχος της ήταν η ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν τρόπους προσέγγισης βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και η παιδαγωγική αξιοποίησή τους.
Πέντε ξεχωριστοί συγγραφείς, ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος, η Λιάνα Δενεζάκη, η Κατερίνα Τζαβάρα, η Εύα Κασιάρου και ο Μάκης Τσίτα, που έχουν επενδύσει το ταλέντο τους στη συγγραφή παιδικής λογοτεχνίας, ξενάγησαν τους Κύπριους εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης, καθώς και φοιτητές του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, στις δημιουργικές τους διαδρομές, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά τους.
Στην κατάμεστη αίθουσα «Τάσσος Παπαδόπουλος» του Πανεπιστημίου Frederick, διεξήχθη εισαγωγική συζήτηση γύρω από το θέμα της ημερίδας, με τους καταξιωμένους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick κα Νατάσσα Φρειδερίκου, ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού Βιβλίου κος Κώστας Κατσώνης, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου κα Λαύρα Ηρακλέους και η κα Αίγλη Τούμπα, ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου Rivergate.
Ακολούθησαν βιωματικά εργαστήρια από τους γνωστούς συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας. Τα εργαστήρια αυτά αποτελούνταν από θεωρητικό και βιωματικό μέρος και ως στόχο είχαν την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα που αφορούν τρόπους προσέγγισης βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και την παιδαγωγική αξιοποίησή τους. Μέσα από τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, οι συγγραφείς ανέδειξαν τους δρόμους μέσα από τους οποίους η παιδική λογοτεχνία μπορεί να γίνει σημαντικό συστατικό της μαθησιακής διαδικασίας στην προσχολική εκπαίδευση.