Πραγματοποιήθηκε το 14ο Παγκύπριο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου. Το νέο Δ.Σ.


Το διήμερο 21-22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης του Πανεπιστημίου Κύπρου το 14ο Παγκύπριο Συνέδριο της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου (Π.Ε.Κ) με θέμα «Εκπαίδευση, Διεπιστημονικότητα και Σύγχρονος Κόσμος: Ο Ρόλος και η Συνεισφορά της Εκπαιδευτικής Έρευνας». To συνέδριο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς το παρακολούθησαν πέραν των 300 συνέδρων από Κύπρο, Ελλάδα και εξωτερικό.

     Στα πλαίσια του συνεδρίου ακαδημαϊκοί, ερευνητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές παρουσίασαν πάνω από 120 επιστημονικές εργασίες οργανωμένες σε παράλληλες συνεδρίες και συμπόσια, ενώ για πρώτη φορά διοργανώθηκαν από τις Ομάδες Ειδικών Ενδιαφερόντων (Ο.Ε.Ε) της Π.Ε.Κ. εργαστήρια που απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων. Κεντρικοί ομιλητές στο συνέδριο ήταν η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Δέσποινα Πόταρη και ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Πασιάς. Η κ. Πόταρη παρουσίασε στην ομιλία της την αλληλεπίδραση της εκπαιδευτικής έρευνας και διδασκαλίας στην εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, ενώ το θέμα της ομιλίας του κ. Πασιά ήταν η σύγκλιση της εκπαιδευτικής έρευνας και εκπαιδευτικής πολιτικής σε μια παγκόσμια εκπαιδευτική ατζέντα.

Στα πλαίσια του συνεδρίου διεξήχθησαν και οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Κ. Τα μέλη του νέου συμβουλίου αποτελούν η Μαρία Ηλιοφώτου (Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου-Πρόεδρος), Λοΐζος Συμεού (Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου- Αντιπρόεδρος), Στέλιος Ορφανός (Τμήμα Επιστημών Αγωγής, Πανεπιστήμιο Frederick- Γραμματέας), Αιμίλιος Σολωμού (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας-Ταμίας), Λεωνίδας Κυριακίδης (Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου-Μέλος), Ελένη Φτιάκα (Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, Πανεπιστήμιο Κύπρου- Μέλος) και Παυλίνα Χατζηθεοδούλου (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου- Μέλος).

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης αυτής, η ΠΕΚ και το νέο Διοικητικό της Συμβούλιο θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον απερχόμενο Πρόεδρο της Π.Ε.Κ. Καθηγητή Λεωνίδα Κυριακίδη για την προσφορά του τα τελευταία τέσσερα χρόνια, την Καθηγήτρια Νίκη Τσαγγαρίδου η οποία, αφού υπηρέτησε την Π.Ε.Κ. από διάφορες θέσεις στο Διοικητικό της Συμβούλιο (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και Μέλος), αποχώρησε από το Διοικητικό Συμβούλιο φέτος και την Ελεονώρα Παπαλεοντίου-Λουκά που υπηρέτησε στο απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Το 15ο Παγκύπριο Συνέδριο της Π.Ε.Κ θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2018. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Π.Ε.Κ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της στο www.pek.org.cy ή επικοινωνήστε στο [email protected] Πληροφορίες για εγγραφή μελών στην Π.Ε.Κ στο http://www.pek.org.cy/new_member.html
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


341