Προετοιμάστε σωστά το αυτοκίνητό σας για την καλοκαιρινή περίοδο


ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΛΕΤΙΟΥ*

(Υπεύθυνος Προγραμμάτων και Κατάρτισης  του A.T.C. AUTOMOTIVE TECHNOLOGY CENTER, Καθηγητής και Εσωτερικός Ελεγκτής)

Με τον ερχομό της καλοκαιρινής περιόδου, ο καθένας από εμάς, λίγο ή πολύ αρχίζει να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του όλο και περισσότερο. Ας μην ξεχνάμε ότι ενόσω ο υδράργυρος ανεβαίνει, δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που δυσανασχετούν και υποφέρουν, αλλά και τα αυτοκίνητα, και ας μην έχουν λαλιά για να το πούνε. Έχουν τον τρόπο όμως να το δείξουν αν δεν τα φροντίσουμε έγκαιρα και σωστά, ταλαιπωρώντας μας και επιβαρύνοντας την τσέπη μας, αχρείαστα πολλές φορές.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε εσείς για να προλάβετε βλάβες και ζημιές στο αυτοκίνητο σας.  Σίγουρα το αυτοκίνητο σας μπορεί να ετοιμαστεί για την θερινή περίοδο από το συνεργείο σας, αλλά και εσείς κάτι μπορείτε να κάνετε, κάτι να ελέγξετε, κάτι να προλάβετε, και όλα αυτά για το δικό σας καλό, την δική σας ασφάλεια και των επιβατών σας, αλλά και την μακροζωία του αυτοκινήτου σας.

Ανοίγοντας το καπό του αυτοκινήτου, μπορείτε εύκολα να ελέγξετε, όταν είναι κρύο βεβαίως, την στάθμη του ψυχτικού διαλείμματος στο ραδιατέρ.  Δεν αρκεί να ελέγξετε μόνο αυτό, αλλά και το πλαστικό δοχείο που βρίσκεται συνήθως παραπλεύρως του ραδιατέρ, όπου εφαρμόζεται.  Αυτό είναι ένα από τα συνηθισμένα λάθη που γίνονται, να ελέγχεται μόνο το νερό του ραδιατέρ, και όχι και του πλαστικού δοχείου, ή το αντίθετο. Όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό στο ραδιατέρ, δεν μπορεί να γίνει συμπλήρωση από το πλαστικό δοχείο εκτόνωσης της πίεσης. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να έχετε το πλαστικό δοχείο στην κανονική στάθμη και εντούτοις να κάψετε την μηχανή διότι το ραδιατέρ είναι άδειο. Σιγουρευτείτε ότι στο σύστημα ψύξης υπάρχει συντηρητικό αντιπηκτικό, αντισκοριακό, αντιθερμικό διάλυμα και όχι σκέτο νερό της βρύσης. Συμπληρώστε αν χρειάζεται, αλλά προβληματιστείτε και  επισκεφθείτε το συνεργείο σας αν συμπληρώνετε συχνά το ψυχτικό διάλυμα στο ραδιατέρ.  Μπορείτε βεβαίως να ελέγξετε και εσείς οπτικά για τυχόν διαρροές από λάστιχα ή σωληνώσεις.

Και μια συμβουλή  φίλοι αυτοκινητιστές, αν το αυτοκίνητο σας έχει υπερθερμανθεί ΜΗΝ δοκιμάσετε να ανοίξετε το πώμα του ραδιατέρ αμέσως. Πρέπει οπωσδήποτε να περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά να κρυώσει κάπως και μετά να δοκιμάσετε.

Παραμένοντας στο χώρο της μηχανής, μπορείτε με την απλή μέθοδο του οπτικού ελέγχου να ελέγξετε την στάθμη του υγρού φρένων αν είναι σωστή, και αν υπάρχουν τυχόν διαρροές.  Σιγουρευτείτε με τον ίδιο τρόπο ότι στην περιοχή του κάθε τροχού δεν υπάρχει διαρροή υγρού φρένων.  Σημειώστε ότι το μόνο λιπαντικό/λάδι που χρησιμοποιείται στο αυτοκίνητο και διαλύεται με το νερό, είναι το υγρό φρένων. Εάν όλα είναι εντάξει, πρέπει να σκεφθείτε πότε αλλάξατε το υγρό των φρένων την τελευταία φορά. Θα αναφέρω μόνο ότι το υγρό φρένων είναι υγροσκοπική σύνθεση.  Αυτό σημαίνει ότι απορροφά υδρατμούς με την πάροδο του χρόνου.  Νερό στο υγρό, σημαίνει αλλοίωση του σημείου ζέσεως του, με αποτέλεσμα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι κατεβαίνοντας από μεγάλες κατηφόρες με συνεχή χρήση των φρένων, να χάσετε τα φρένα πολύ σύντομα. Συστήνεται αλλαγή του υγρού φρένων κάθε δύο χρόνια, και χρήση υγρού καλών προδιαγραφών όπως
 DOT 4, 5-1 ή κατάλληλων προδιαγραφών που συστήνει ο κατασκευαστής. Για οποιανδήποτε αλλαγή στην συμπεριφορά ή στην αποδοτικότητα του συστήματος φρένων, επισκεφτείτε εγκεκριμένο συνεργείο.

Απαραίτητος, βεβαίως, είναι ο ταχτικός έλεγχος της στάθμης του λαδιού στην μηχανή του αυτοκινήτου σας.  Σε επίπεδο δάπεδο, εντοπίστε τον δείχτη στάθμης λαδιού και ελέγξετε αν υπάρχει η κανονική ποσότητα.  Λαμβάνοντας ως δεδομένο την ποιότητα των καυσίμων στην χώρα μας, όπως για παράδειγμα την ψηλή περιεκτικότητα θείου στο πετρέλαιο, την σκόνη στην ατμόσφαιρα καθώς και τις ψηλές θερμοκρασίες, θα σας συνιστούσα αλλαγή λαδιού μηχανής κάθε 3000 χλμ όταν χρησιμοποιούνται ορυκτέλαια ή 10 000 χλμ όταν χρησιμοποιούνται συνθετικά μηχανέλαια.  Για τα μηχανέλαια, την ποιότητα και την ρευστότητα τους θα αναφερθώ λεπτομερέστερα σε μελλοντικές εκδώσεις. Ελέγξετε για τυχόν διαρροές λαδιού στην μηχανή, ή για μαύρους λεκέδες στο πάτωμα. Συνήθως απώλεια λαδιών γενικά, συνοδεύεται από έντονη μυρωδιά, ειδικά όταν το αυτοκίνητο εργαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Συνεχόμενη απώλεια λαδιών πρέπει να σας ανησυχεί, και μια επίσκεψη σε εγκεκριμένο συνεργείο κρίνεται αναγκαία.

Φεύγοντας από τον χώρο της μηχανής, επιβάλλεται να κάνουμε ένα προσεκτικό έλεγχο στα λάστιχα του αυτοκινήτου, διότι πραγματικά αποτελούν τον μόνο μεσάζοντα μεταξύ του αυτοκινήτου και του δρόμου.  Ελέγξετε πρώτα, πρώτα την πίεση τους και προσαρμόστε την ανάλογα. Χαμηλή πίεση σημαίνει βαρετό τιμόνι, αστάθεια, κατανάλωση καυσίμου, φθορά και καταπόνηση του λαστίχου. Από την άλλη πλευρά ψηλή πίεση, σημαίνει πολύ ελαφρύ τιμόνι, αστάθεια, πρόωρη φθορά του κεντρικού μέρους του πέλματος, και παράξενη συμπεριφορά του τιμονιού. Εντοπίστε την ημερομηνία κατασκευής του λαστίχου και αλλάξετε τα εάν έχουν ξεπεράσει τα πέντε χρόνια από την ημέρα που κατασκευάστηκαν. Την καλοκαιρινή περίοδο με τις ψηλές θερμοκρασίες, τα λάστιχα καταπονούνται ιδιαίτερα, για αυτό τον λόγο επιλέγετε για το αυτοκίνητο σας λάστιχα όχι καλής, αλλά πολύ καλής ποιότητας και φρέσκα. Μισοφθαρμένα λάστιχα σε ταξίδια απαιτήσεων όπως αυτά των καλοκαιρινών διακοπών, πρέπει να θεωρούνται αναξιόπιστα. Εξογκώματα και παραμορφώσεις του πέλματος και των πλευρινών τοιχωμάτων, μπορούν να εντοπιστούν εύκολα με την αφή και τον οπτικό έλεγχο, που ο καθένας μπορεί να τον κάνει χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις, αλλά διαθέτοντας λίγο χρόνο.

 Τέλος φίλοι αυτοκινητιστές καλό θα ήταν να ελέγξετε  την λειτουργία των φώτων και γενικά των φωτεινών σημάνσεων στο αυτοκίνητο σας. Φώτα που δεν λειτουργούν σωστά, ή δεν φωτίζουν για παράδειγμα κανονικά το πισινό μέρος του αυτοκινήτου μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά δυστυχήματα. Γιατί να συμβεί σε σάς; Είμαι σίγουρος ότι όλοι συμφωνείτε ότι καταλήγουμε αβίαστα στο συμπέρασμα, που παρόλο του ότι είναι μονολεχτικό, πολλά έχει να μας πει.

Η πρόληψη είναι πάντοτε καλύτερη της θεραπείας, στην δική μας περίπτωση ο προληπτικός έλεγχος και συντήρηση πολλά έχουν να προσφέρουν και άλλα τόσα να προλάβουν. Διαθέστε λοιπόν λίγο χρόνο για το αυτοκίνητο σας, δεν έχετε να χάσετε τίποτε, μάλλον να κερδίσετε έχετε.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










627