Πρόγραμμα επιμόρφωσης στη Νεότερη Ιστορία για εκπαιδευτικούς Δημοτικής


Το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει μέσω του Κέντρου Επιστημονικής Επιμόρφωσης, Αξιολόγησης και Ανάπτυξης (Κ.ΕΠ.Ε.Α.Α.) το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης στη Νεότερη Ιστορία για εκπαιδευτικούς της Δημοτικής Εκπαίδευσης (σειρά 2013-14). Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ελλήνων Διδασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.) O μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων για το πρόγραμμα αυτό είναι 40 (σαράντα).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Το Πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί Δημοτικής Εκπαίδευσης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διδασκαλία της Νεότερης Ιστορίας. Προτεραιότητα θα δοθεί στους εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με κανονικό διορισμό. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων για αδιόριστους εκπαιδευτικούς. Η προϋπηρεσία μπορεί να βεβαιώνεται με πιστοποιητικό από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ή με βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου στο οποίο ο υποψήφιος υπηρετεί.

ΕΠΙΛΟΓΗ

Η επιλογή θα γίνει από τα μέλη της Οργανωτικής επιτροπής του προγράμματος, καθηγητές του Τμήματος ΙΣΑ, με διαδικασία που είναι δυνατόν να περιλαμβάνει και προσωπική συνέντευξη.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να  προσκομίσουν / αποστείλουν πιστοποιητικά και βεβαιώσεις για όσα αναφέρονται στην αίτησή τους. Η Επιτροπή του Προγράμματος διατηρεί το δικαίωμα του ελέγχου των στοιχείων που θα υποβληθούν.

Θα επιλεγούν 10 υποψήφιοι από καθεμιά από τις παρακάτω τέσσερις κατηγορίες υποψηφίων με βάση τα χρόνια υπηρεσίας τους. Οι κατηγορίες αυτές είναι:

1)              υποψήφιοι με 22 και άνω έτη υπηρεσίας

2)              υποψήφιοι με 11-21 έτη υπηρεσίας

3)              υποψήφιοι με 1-10 έτη υπηρεσίας

4)              Αδιόριστοι πτυχιούχοι εκπαιδευτικοί

Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνονται οι παραπάνω αριθμοί από υποψήφιους της κάθε κατηγορίας, η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να τους ανακατανείμει.   

ΔΙΑΡΚΕΙΑ-ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ

Το Πρόγραμμα θα είναι ετήσιας διάρκειας (δύο εξάμηνα 13 εβδομάδων το καθένα, με διάρκεια τους μήνεςΣεπτέμβριο-Δεκέμβριο και Ιανουάριο-Μάιο). Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοινα παρακολουθήσουν 4 μαθήματα (Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Νεότερη Ευρωπαϊκή Ιστορία, Νεότερη Ιστορία της Κύπρου και Μεθοδολογία και Διδασκαλία της Ιστορίας), να παρακαθήσουν σε γραπτές εξετάσεις σε κάθε μάθημα και να εκπονήσουν τελική διπλωματική εργασία, με έκταση 7000 λέξεις. Η εργασία πρέπει να παραδοθεί μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου εξαμήνου και όχι αργότερα από τις 10 Οκτωβρίου 2014. Οι συμμετέχοντες είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν επίσης 3 τουλάχιστον εξωτερικές διαλέξεις που θα καθοριστούν στο διάστημα της διάρκειας του προγράμματος.

ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Τα μαθήματα διάρκειας τριών ωρών, η παρακολούθηση των οποίων είναι υποχρεωτική, θα παραδίδονται κάθε Τετάρτη απόγευμα σε ώρες και αίθουσες του Πανεπιστημίου Κύπρου που θα οριστούν. Τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου θα αρχίσουν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και θα τελειώσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου. Οι εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου θα γίνουν αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων. Οι παραδόσεις του δεύτερου εξαμήνου θα αρχίσουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο. Η ημερομηνία των εξετάσεων του δευτέρου εξαμήνου θα καθορισθεί αργότερα.

ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Για την παρακολούθηση του Προγράμματος απαιτείται η καταβολή διδάκτρων, τα οποία λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί έχουν μειωθεί από  €1200 σε €1000 ευρώ. Τα δίδακτρα θα πρέπει να καταβληθούν σε 3 δόσεις ως εξής: 1) με την εγγραφή στο πρώτο εξάμηνο το ποσό των €400 ευρώ, 2) πριν τις εξετάσεις του πρώτου εξαμήνου δόση €300 ευρώ και 3) το αργότερο δύο εβδομάδες πριν τη λήξη του δεύτερου εξαμήνου, €300 ευρώ. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται σε περίπτωση διακοπής της παρακολούθησης.

ΤΙΤΛΟΣ

Σε όσους αποπερατώσουν επιτυχώς όλα τα στάδια του προγράμματος (φοίτηση, γραπτές εξετάσεις, διπλωματική εργασία), χορηγείται σχετικό πιστοποιητικό. Το πιστοποιητικό για το αντίστοιχο πρόγραμμα για τη Μέση Εκπαίδευση έχει ήδη αναγνωριστεί από το Υπουργείο Παιδείας. 

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Υπεύθυνοι του Προγράμματος είναι οι Αναπληρωτές Καθηγητές του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας κύριοι  Γιώργος Γεωργής και Γιώργος Καζαμίας, οι οποίοι, μαζί  με συνεργάτες του Τμήματος έχουν την ευθύνη της διδασκαλίας των μαθημάτων και την επιστημονική επίβλεψη των διπλωματικών εργασιών που θα εκπονήσουν οι εκπαιδευτικοί.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής, μαζί με βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου  2013 στις διευθύνσεις που ακολουθούν. Οι αιτήσεις και άλλες σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας  www.ucy.ac.cy

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:  

Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας: τηλ.: 22-892180, Τηλεομ.: 22895068/78, e-mail:   aha@ucy.ac.cy , Ιστοσελίδα www. ucy.ac.cy

ΉστοΚέντρο Επιστημονικής Επιμόρφωσης, Αξιολόγησης και Ανάπτυξης (Κ.ΕΠ.Ε.Α.Α.) στο τηλ.: 22894151,  e-mailxinari.christina@ucy.ac.cy

Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Τ.Θ. 20537, 1678 Λευκωσία (για το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών)




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










154