«Φαίνεται ξεκάθαρα ότι η προχθεσινή μας ανακοίνωση όπου αναδεικνύαμε την παρανομία η οποία εφαρμόζεται στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα της φετινής σχολικής χρονιάς, έχει ενοχλήσει κάποιους εντός της ΠΟΕΔ, οι οποίοι μάλιστα φαίνεται να διακατέχονται από ενοχές για αυτό που έχουν κάνει τον Αύγουστο του 2015! Για εμάς η ουσία δεν είναι η διαφορά στο πεντάλεπτο διάλειμμα, όπως ατυχώς κατάλαβαν, αλλά η ύπαρξη της παρανομίας την οποία αναφέραμε προ καιρού και στην Γραμματεία αλλά κάποιοι σφύριζαν αδιάφορα».
Αυτό αναφέρει ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Δασκάλων που προσθέτει:
«Και, ναι, είναι τιμή σε κάθε συνδικαλιστική – εκπαιδευτική οργάνωση να ασχολείται με το περιεχόμενο της εκπαίδευσης (Αναλυτικά και Ωρολόγια Προγράμματα) και να απαιτεί την εφαρμογή των κανονισμών και την τήρηση των διαδικασιών, αποτρέποντας κάθε μορφή ασυδοσίας και παρατυπίας. Την ίδια στιγμή, αποτελεί ντροπή για κάποιους να γνωρίζουν και να μην αντιδρούν ή ακόμα καλύτερα να προσπαθούν να κάνουν πλάτες στην παρανομία.
Για ακόμα μια φορά ξεκαθαρίζουμε ότι όποτε περιέλθει στην αντίληψη μας η οποία παρανομία, σημαντική ή ασήμαντη, εμείς θα συνεχίζουμε να την καταγγέλλουμε δημόσια άσχετα εάν η ενέργεια μας θα ενοχλεί κάποιους, αφού αυτό αποτελεί τουλάχιστον για μας την ουσία της ύπαρξης μας.
Όσο αφορά τα μαθήματα συνδικαλισμού στα οποία μας υποβάλουν, είμαστε υπόχρεοι να επαναλαμβάνουμε τους διαχρονικούς συνδικαλιστικούς αγώνες που δίναμε και δίνουμε καθημερινά, άλλοτε με άλλους και άλλοτε μόνοι μας . Όσο αφορά τις υποδείξεις που μας γίνονται προσκαλούμε τον όποιο ενδιαφερόμενο να μελετήσει τις θέσεις που καταθέτουμε διαχρονικά, τις κινητοποιήσεις που συμμετείχαμε και την καθημερινή μας παρουσία στα συνδικαλιστικά δρώμενα του τόπου.
Και επειδή, ουδέποτε δεν έχουμε κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο μας, θα απαντήσουμε και επί της ουσίας :
Τελειώνοντας, διαβεβαιώνουμε όλους όσους ενοχλήθηκαν από την ανακοίνωση της Προοδευτικής, ότι δεν θα μείνουμε ως εδώ. Θα προχωρήσουμε και ένα βήμα παρακάτω με στόχο την άρση της παρανομίας και την επιστροφή των 25 εβδομαδιαίων λεπτών χαράς, παιχνιδιού, κοινωνικοποίησης και δημιουργικής απασχόλησης στους μαθητές μας».