Προοδευτική ΚΦ: «Μια καθόλα δημοκρατική διαδικασία, δέχθηκε το κτύπημα του φασισμού»


Η Προοδευτική Κ.Φ με ανακοίνωσή της εκφράζει την αγανάκτηση της για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν σήμερα στη Γενική Συνέλευση της Φοιτητική Ένωσης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. «Δυστυχώς μια καθόλα δημοκρατική διαδικασία, δέχθηκε το κτύπημα του φασισμού» αναφέρει. Και συνεχίζει:

  «Το ανώτατο σώμα των φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, η Γενική συνέλευση της Φοιτητικής Ένωσης, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, γιατί ο φασισμός αποφάσισε να κτυπήσει αδιακρίτως.

Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά την αποτρόπαια και ακραία συμπεριφορά οργανωμένων συνόλων. Οι γενικές συνελεύσεις, ο πυρήνας της έκφρασης των φοιτητών, δεν μπορούν να μετατρέπονται σε χώρους έκφρασης του φασισμού. Εκφράζουμε την έντονη μας ανησυχία γιατί ο φασισμός το τελευταίο διάστημα εντείνει τα αδιάκριτα κτυπήματα του. Θυμίζουμε την πρόσφατη κλοπής καλπών από τις εκλογές του πανεπιστημίου Λευκωσίας,  την εμετική επίθεση στον Πρόεδρο της Παράταξης μας στο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο στο πολύ πρόσφατο παρελθόν και πολλές άλλες επιθέσεις.

Η κοινωνία στο σύνολο της πρέπει να βάλει φρένο στην όξυνση της δράσης του φασισμού. Να σταθεί φρουρός της Δημοκρατίας και του σεβασμού στη διαφορετική άποψη. Καλούμε τους φοιτητές να μην φορτώσουν στη συνείδηση τους τα γεγονότα στην ύπαρξη παρατάξεων. Κάποιοι θα προσπαθήσουν επίμονα να διαλύσουν την οργανωμένη έκφραση των νέων και της κοινωνίας, για να ανοίξουν το δρόμο σε αντιδημοκρατικές καταστάσεις, να επιβληθούν στην κοινωνία.  

Καλούμε τους φοιτητές να συστρατευτούν με τη μεγάλη Προοδευτική οικογένεια που απορρίπτει κατηγορηματικά τη βία και τις ακραίες εμετικές συμπεριφορές. Να συστρατευτεί με την Προοδευτική τη μόνη αντιφασιστική έκφραση των φοιτητών. Στις συνειδήσεις του κυπριακού λαού η δημοκρατία είναι ύψιστο ιδανικό και ως τέτοιο θα συνεχίσει να υπάρχει. Δηλώνουμε περήφανα προς όλες τις κατευθύνσεις πως το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα θα συνεχίσει ακατάπαυστα τους αγώνες του. Εμείς, θα συνεχίσουμε μαζικά και οργανωμένα τον αγώνα για απελευθέρωση κι επανένωση του τόπου μας, για υπεράσπιση των κεκτημένων της νεολαίας και των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε με τους φοιτητές, για τους φοιτητές, αφού από αυτούς αντλούμε τη δύναμη μας και γι αυτούς παλεύουμε. 

Καλούμε τη συντεταγμένη πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της, έναντι στην ίδια τη δημοκρατία και την κοινωνία στο σύνολο της.

Τέλος εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους φοιτητές που δέχθηκαν σήμερα το κτύπημα  του φασισμού». 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










101