Προοδευτική: Να γίνει πράξη η κατ’ αρχήν απόφαση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου για μείωση διδάκτρων


Η Προοδευτική ΚΦ εμ ανακοίνωση της αναφέρει ότι με ιδιαίτερη ικανοποίηση, χαιρετίζει τις προθέσεις του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, το οποίο «σύμφωνα με ανακοίνωση του, έχει λάβει καταρχήν απόφαση για μελέτη μείωσης των διδάκτρων για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014».

Και προσθέτει:

«Η καταρχήν απόφαση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου, πηγάζει μέσα από το γεγονός, ότι ο τόπος και ο λαός μας βιώνουν βαθιά οικονομική κρίση και οι οικογένειες των φοιτητών αλλά και οι φοιτητές οι ίδιοι, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην εξόφληση των διδάκτρων τους. Σημειώνουμε όμως, ότι η μείωση των διδάκτρων πρέπει να γίνει άμεσα και να είναι αισθητή, ούτως ώστε να είναι υποφερτή από την οικονομική κατάσταση της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Είναι αυτές τις ώρες, που τα Πανεπιστήμια οφείλουν να παρουσιάζουν τον κοινωνικό τους ρόλο ως τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η κίνηση αυτή, έρχεται να επιβεβαιώσει τις ανησυχίες, τις συνεχείς παροτρύνσεις αλλά πάνω απ’όλα, τις διεκδικήσεις της Προοδευτικής Κ.Φ. Οι πολλοστές φορές που η Προοδευτική Κ.Φ προειδοποιούσε και ενημέρωνε ότι πολλοί φοιτητές σταματούν ή προτίθενται να σταματήσουν τις σπουδές τους επιβεβαιώνονται. Με μπροστάρη τα στελέχη της Προοδευτικής, τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, το μάζεμα χιλιάδων υπογραφών στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, την πίεση που ασκήθηκε στα πανεπιστήμια, αλλά και τα διαβήματα προς όλους τους αρμόδιους φορείς και θεσμούς της πολιτείας όλο το προηγούμενο διάστημα, το φοιτητικό κίνημα διαφαίνεται να οδηγείται σε άλλη μια κατάκτηση για όλους τους φοιτητές ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά την ικανοποίηση μας διατρανώνοντας ότι θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των φοιτητών στα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θα σταθούμε απέναντι σε όποια αντιφοιτητική πολιτική τυχόν εκφραστεί σε μελλοντικό στάδιο.

Καλούμε τους φοιτητές να δυναμώσουν τη φωνή της Προοδευτικής Κ.Φ., τη δική τους φωνή στα πανεπιστήμια! Καλούμε τους φοιτητές να συνειδητοποιήσουν πως έχουν τη δύναμη και μπορούν να διεκδικήσουν ακόμη περισσότερα, σε όλους τους χώρους σπουδών στηρίζοντας την Προοδευτική. Να την ισχυροποιήσουν και να εκλέξουν εκπροσώπους στις Φοιτητικές Ενώσεις που ξέρουν να αγωνίζονται με τους φοιτητές, για τους φοιτητές! Καλούμε όλα τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου και να εξαγγείλουν άμεσα μείωση των διδάκτρων τους».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










112