Πρωτιά Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε διαγωνισμό ανακύκλωσης για τη δημιουργία επικοινωνιακής πολιτικής


Ομάδα  μεταπτυχιακών φοιτητών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, πήρε την πρώτη θέση  στον  διαγωνισμό  που διενεργήθηκε για λογαριασμό της  ΑΦΗΣ (Οργανισμού  μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα),  με στόχο να οδηγήσει στη δημιουργία Επικοινωνιακής Στρατηγικής ,καθώς και άλλων παρεμβάσεων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της συμμετοχής του κοινού στην ανακύκλωση των μπαταριών οικιακού τύπου. Στο διαγωνισμό πήραν μέρος ομάδες  μεταπτυχιακών  φοιτητών από  διάφορα  πανεπιστήμια  της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η κάθε ομάδα αποτελείτο από 6 άτομα, το μέγιστο, με μεταπτυχιακούς φοιτητές τμημάτων που έχουν σχέση με τη διοίκηση και την επικοινωνία. Μετείχε  και ένας ακαδημαϊκός.

«Το ερώτημα στο οποίο κληθήκαμε να απαντήσουμε ήταν πως θα μπορέσει η ΑΦΗΣ να ευαισθητοποιήσει το κοινό, ώστε να συμμετάσχει πιο ενεργά στην ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων οικιακών μπαταριών», δήλωσε ο δρ. Μάριος Βαλιαντής, δ/ντής του Κέντρου Πράσινης Ανάπτυξης και Ενεργειακής Πολιτικής  και Επικεφαλής των  Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων  Διαχείρισης Ενέργειας και Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. «Οι διαγωνιζόμενοι  έπρεπε  να καταθέσουν προτάσεις για επικοινωνιακές δράσεις , ενέργειες, ή οποιεσδήποτε άλλες  δράσεις  σε ορίζοντα τριετίας. Το ζητούμενο ήταν  να βρεθεί ένας  τρόπος ώστε να πεισθεί ο πολίτης να φυλάει τις παλιές του μπαταρίες  και να τις ρίχνει στους κάδους της ΑΦΗΣ για ανακύκλωση, σε όλη την Κύπρο», εξήγησε. Γι αυτές τις δράσεις υπάρχει  τριετής προϋπολογισμός της τάξης των 525.000 ευρώ.

Την ομάδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, αποτέλεσαν οι  μεταπτυχιακοί φοιτητές Κωνσταντίνα Χριστοφόρου, Κίττος Μελής, Νικόλας Γκούτσακος, Σοφία Μιχαηλίδου και Κυριάκος Ονησιφόρου .Μαζί τους συνεργάστηκε η ακαδημαϊκός δρ. Γιούλα Μελανθίου.  «Δουλέψαμε σκληρά 3 βδομάδες», τόνισε η Κωνσταντίνα Χριστοφόρου.  «Ήλθαμε  σε επικοινωνία με την ΑΦΗΣ  ώστε να αποκτήσουμε γνώση για ορισμένα δεδομένα .Η Green Dot από την μεριά της μας παρείχε στατιστικές για την ανακύκλωση στη Κύπρο. Στη μελέτη μας αναφέρουμε τι γίνεται τώρα  στον τόπο και ποιός είναι ο στόχος.   Τελικά δώσαμε τη δική μας οπτική υπό μορφή συμβουλής – όπως το απαιτούσε ο διαγωνισμός – και  κερδίσαμε» κατέληξε.

Η ΑΦΗΣ δημιουργήθηκε για να αναλάβει συλλογικά την «Ευθύνη του Παραγωγού»  για λογαριασμό των εισαγωγέων μπαταριών  στην Κύπρο. Εκπροσωπεί περίπου 185 εταιρίες εισαγωγής μπαταριών παλιού τύπου, που πουλούν στην αγορά περίπου 235 τόνους μπαταρίας, τον χρόνο. Συνεργάζεται με την  Green Dot Κύπρου .

Οι πρωτεύσαντες  μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα μοιραστούν το ποσό των 3.000 ευρώ, που είναι το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










175