Πτυχία ισότιμα με μάστερ θα δίνουν οι Πολυτεχνικές Σχολές στην Ελλάδα


  • Δίνεται πλειοψηφία στα εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης έναντι των εξωτερικών (8-6), ενώ αν προστεθεί και ο εκπρόσωπος των φοιτητών, τότε η αναλογία είναι 9 προς 6.
  • Ικανοποιείται το πάγιο αίτημα των Πολυτεχνικών Σχολών να χορηγούν πτυχία ισότιμα με μάστερ.
  • Ο ρόλος της Συγκλήτου αναβαθμίζεται, καθώς πλέον θα είναι υπεύθυνη για τη χάραξη της εκπαιδευτικής και ερευνητικής πολιτικής του Ιδρύματος.
  • Το τμήμα παραμένει ως η βασική ακαδημαϊκή μονάδα του Ιδρύματος, ενώ ο φοιτητής θα μπορεί να αλλάζει πρόγραμμα σπουδών μετά το πρώτο έτος σε τμήμα της ίδιας σχολής.
  • Θα υπάρχει η δυνατότητα κατάταξης πτυχιούχων ανώτερων σχολών διετούς και υπερδιετούς κύκλου σπουδών σε προγράμματα σπουδών των Ιδρυμάτων υπό προϋποθέσεις,

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Τρίτη και όχι σήμερα, όπως αρχικώς είχε προγραμματιστεί, ενώ έως την Τετάρτη το βράδυ αναμένεται να έχει ψηφιστεί.
Ζητούν επιπλέον τροποποιήσεις

Θετικό χαρακτηρίζουν πρυτάνεις των πανεπιστημίων το γεγονός ότι η υπουργός Παιδείας συμπεριέλαβε ορισμένες αλλαγές στο σχέδιο νόμου, ωστόσο υποστηρίζουν ότι δεν είναι αρκετές. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, υποστήριξε ότι "τα ιδρύματα έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν την προσπάθεια να βρεθεί ένας κοινός τόπος ώστε τα ΑΕΙ να λειτουργήσουν όπως όλοι θέλουμε", αλλά πρόσθεσε πως παρά το γεγονός ότι η υπουργός με τις προτάσεις της έδειξε διάθεση για συναίνεση, οι αλλαγές δεν είναι αρκετές




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










218