Ρέα Αριστείδου: Άμεσος στόχος του T.L.C. είναι η ένταξη ενός μεταπτυχιακού προγράμματος


Άμεσος στόχος του «The Limassol College», στο πλαίσιο των σχεδίων του που έχει  για επέκταση σπουδών είναι η ένταξη ενός μεταπτυχιακού προγράμματος. Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή της στο Paideia –News, η διευθύντρια του  «The Limassol College» Ρέα Αριστείδου. Η κ. Αριστείδου  αναφέρει επίσης ότι λόγω

των χαμηλών διδάκτρων που εχει το Κολλέγιο , όχι μόνο δεν έχει παρατηρηθεί μείωση στις εγγραφές  αλλά αντίθετα έχει σημειωθεί μικρή αύξηση.

Aπό «ReaCollege» σε «TheLimassolCollege»

ΕΡ: Για ποιο λόγο αποφασίσατε να αλλάξετε το όνομα του κολεγίου από ReasCollege σε TheLimassolCollege-T.L.C.; Τι έχει αλλάξει στη φιλοσοφία του κολεγίου μετά από αυτή την αλλαγη;

ΑΠ: Έχουμε εντάξει στο Κολέγιο τα προγράμματα «Διαιτολογίας και Διατροφής», «Αισθητικής και Κοσμητολογίας», τα οποία είναι τετραετούς φοίτησης, πτυχίου Bachelor of Science.

Η αναβάθμιση αυτή επέφερε και την αλλαγή του ονόματος από «Rea College», που είχε συνδεθεί μόνο με το χώρο της Αισθητικής, σε  «The Limassol College».

Αξιολογημένα προγράμματα σπουδών

ΕΡ: Ποια αξιολογημένα προγράμματα σπουδών προσφέρει το TheLimassolCollege;

ΑΠ: Στο «The Limassol College» λειτουργούν 3 προγράμματα:

1)      Διαιτολογία και Διατροφή, 4 έτη πτυχίο (BSc)

Αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών από : Το ΚΥ.Σ.Α.Τ.Σ., το Σ.ΕΚ.Α.Π., το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Ελλάδας

2)      Αισθητική και Κοσμητολογίας – 4 έτη πτυχίο (BSc)

Αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών από : Το Σ.ΕΚ.Α.Π., το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Ελλάδας

3)      Αισθητική – 2 δίπλωμα δίπλωμα

Αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών από : Το Σ.ΕΚ.Α.Π. και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Γιατίτο«TheLimassolCollege»

ΕΡ: Γιατί να επιλέξει κάποιος το «TheLimassolCollege

ΑΠ: Βασικές επιλογές ενός φοιτητή για να σπουδάσει στο The Limassol College είναι:

1)      Υψηλό επίπεδο σπουδών

2)      Χαμηλά δίδακτρα

3)      Προσοντούχο προσωπικό

4)      Ένταξη σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

5)      Άμεση εργοδότηση

Ευρωπαϊκά προγράμματα

ΕΡ: Σε ποια ευρωπαϊκά προγράμματα συμμετέχει το κολέγιό σας; Τι προσφέρουν αυτές οι συμμετοχές στους φοιτητές σας;

ΑΠ: Το Κολέγιο μας είναι ενταγμένο σε δύο προγράμματα.

Α) LeonardoDaVinci : Το πρόγραμμα αυτό προωθεί τη συνεργασία μεταξύ ιδρυμάτων, φορέων, οργανισμών ή επιχειρήσεων του Ευρωπαϊκού χώρου που παρέχουν επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, με δράσης κινητικότητας όπως:

  • Ατόμων στην αρχική επαγγελματική κατάρτιση (IVT)
  • Ατόμων στην αγορά εργασίας (PLM)
  • Επαγγελματιών εκπαιδευτών στην επαγγελματική εκπαίδευση/κατάρτιση (VETPRO)

To 2012-2013 20 φοιτήτριες μας από δύο ροές μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη για 15ήμερη κατάρτιση στο μακιγιάζ στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo Da Vinci (IVT), καθώς επίσης και δύο καθηγήτριες για μια εβδομάδα στα πλαίσια του προγράμματος Leonardo Da Vinci (VETPRO).

Β) Erasmus: To Erasmus είναι το πιο γνωστό ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας φοιτητών.  Κάθε χρόνο δίνει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φοιτητές να πραγματοποιήσουν ένα μέρος των σπουδών τους (ένα ή δύο εξάμηνα) σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού και να αναγνωριστούν οι σπουδές αυτές από το πανεπιστήμιο τους.  Πέρα από την ακαδημαϊκή διάσταση, το Erasmus δίνει την δυνατότητα της εμπειρίας σπουδών σε μια ευρωπαϊκή χώρα με άλλο πολιτιστικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Δέκα φοιτητές μας έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό για μετάβαση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού για το έτος 2013-2014.

ΕΡ: Είναι πράγματι ο κλάδος της αισθητικής και του μακιγιάζ ένα γυναικοκρατούμενο επάγγελμα; Προσελκύετε και άντρες φοιτητές ή αυτό θεωρείται ταμπού;

ΑΠ: Στην Κύπρο ο κλάδος της Αισθητικής και του μακιγιάζ είναι γυναικοκρατούμενος και αυτό οφείλεται στην νοοτροπία μας και στη συντηρητικότητα της κοινωνίας.  Σε άλλες χώρες οι πιο γνωστοί make-up artists είναι άνδρες.  Παρόλ’ αυτά έχουμε κατά καιρούς άνδρες απόφοιτους οι οποίοι έχουν τώρα τα δικά τους Ινστιτούτα Αισθητικής και Spa και έχουν καταξιωθεί επαγγελματικά. Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια, θα ξεπεραστεί αυτό το ταμπού και με την ένταξη του κλάδου μας Αισθητικής και Κοσμητολογίας θα έχουμε και άνδρες γιατί αυξάνονται οι προοπτικές εργοδότησης και σε άλλους τομείς όπως φαρμακευτικές εταιρείες, εργοστάσια.

Προοπτικές εργοδότησης.

ΕΡ: Ποιες είναι οι προοπτικές εργοδότησης που προσφέρει το «TheLimassolCollege» στους φοιτητές του; Έχετε εικόνα για τους μέχρι σήμερα απόφοιτους σας;

ΑΠ: Είμαστε περήφανοι γιατί το Κολέγιο μας πετυχαίνει την άμεση εργοδότηση των φοιτητών μας μετά την αποφοίτηση τους γιατί είναι γνωστό για το ψηλό επίπεδο σπουδών του και την ολοκληρωμένη κατάρτιση που προσφέρει στους φοιτητές.  Οι απόφοιτοι του τμήματος Αισθητικής και Κοσμητολογίας έχουν την δυνατότητα να εργοδοτηθούν σ΄ ένα ευρύ φάσμα εργασιών, όπως φαρμακοβιομηχανίες, θέατρο, τηλεόραση, ιατρεία κτλ. Και το κυριότερο να ανοίξουν το δικό τους Ινστιτούτο Ομορφιάς ή να διδάξουν σε Κολέγια ή Ανώτερες σχολές.

Επίσης οι απόφοιτοι του τμήματος Διαιτολογίας και Διατροφής, αφού εξασφαλίσουν την εγγραφή τους στο Συμβούλιο Εγγραφής Διαιτολόγων, μπορούν να ανοίξουν αμέσως το δικό τους Διαιτολογικό γραφείο, ή να συνεργαστούν με γυμναστήρια, μεγάλα κέντρα αδυνατίσματος, κλινικές κτλ.

Οικονομική κρίση – δίδακτρα – στήριξη φοιτητών

ΕΡ: Πώς έχει επηρεάσει η οικονομική κρίση τη ζήτηση των προγραμμάτων που προσφέρετε; Έχετε παρατηρήσει αύξηση ή μείωση στις εγγραφές σας;

ΑΠ: Λόγω των χαμηλών διδάκτρων που έχουμε π.χ. €5850 στα τετραετή προγράμματα μας και €4700 στο διετή κλάδο, δεν έχει παρατηρηθεί μείωση στις εγγραφές μας.  Αντίθετα έχει σημειωθεί μικρή ανοδική πορεία.

ΕΡ: Έχετε μειώσει ή σκοπεύετε να μειώσετε τα δίδακτρά σας λόγω της οικονομικής κρίσης;

ΑΠ: Παρ’ όλον που τα δίδακτρα μας όπως έχω αναφέρει, είναι χαμηλά, λόγω της οικονομικής κρίσης έχουμε προσφέρει μειωμένες τιμές, σε εβδομάδα ενημέρωσης, όλο το μήνα Ιούλιο ειδικές τιμές, και πάντα είμαστε έτοιμοι ν’ ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κοινωνίας μας ανάλογα με την επικαιρότητα.

ΕΡ: Με ποιους τρόπους στηρίζετε οικονομικά τους φοιτητές σας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο;

ΑΠ: Πολιτική μας είναι η στήριξη των φοιτητών μας σε όλους τους τομείς.  Προσφέρουμε υποτροφίες σε τελειόφοιτους του Λυκείου, ειδικές τιμές σε παιδιά πολύτεκνων οικογενειών, υποτροφίες σε άριστους φοιτητές.  Φυσικά, η κάθε περίπτωση φοιτητή εξετάζεται με προσοχή και διακριτικότητα.

Άμεσος στόχος: Η ένταξη μεταπτυχιακού προγράμματος

ΕΡ: Ποια πλάνα έχετε για το μέλλον; Σκοπεύετε να επεκταθείτε σε κλάδους σπουδών;

ΑΠ: Ένα Κολέγιο που έχει δυναμική, γι’ αυτό σχέδια για επέκταση σπουδών συζητούνται με ενδιαφερόμενους φορείς.  Άμεσος στόχος μας είναι η ένταξη ενός μεταπτυχιακού προγράμματος.

ΕΡ: Έχετε ξένους φοιτητές στο κολλέγιο σας, ή σκοπεύετε να φέρετε στο μέλλον; 

ΑΠ: Γλώσσα διδασκαλίας είναι η Ελληνική και έτσι θα παραμείνει.  Στόχος μας είναι η ποιοτική ανάπτυξη και όχι η ποσοτική.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










157