Σεμινάρια Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου - Δημοτικού Μακεδονίτισσας Γ΄- Στυλ. Λένας «Επαυξημένη Ανάγννωση»


Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Γ΄- Στυλιανός Λένας, σας προσκαλούν να λάβετε μέρος σε μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων με θέμα την «Επαυξημένη Ανάγνωση».

Η επιμόρφωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου Living Book, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο το προγράμματος Erasmus+.

Tο Living Book αφορά την ανάγνωση μέσω της επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality), συνδυάζοντας παραδοσιακό κείμενο και ψηφιακή δημιουργικότητα, για να προωθήσει την αγάπη για διάβασμα σε παιδιά ηλικίας 9-15 χρονών. Οι δραστηριότητες του έργου περιλαμβάνουν την εκπαίδευση εκπαιδευτικών αλλά και γονέων/κηδεμόνων στην εφαρμογή των αναδυόμενων ψηφιακών τεχνολογιών στο παραδοσιακό κείμενο του βιβλίου, ώστε να βοηθήσουν τα παιδιά να ερμηνεύσουν τις ιστορίες και να τις ανακατασκευάσουν με τα δικά τους μάτια.

Ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση:

Α. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Η ομάδα που θα επιλεγεί θα περιλαμβάνει τόσο νεαρούς όσο και έμπειρους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης διαφορετικών επιστημονικών κλάδων. Επίσης στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί ανεξαρτήτως της εμπειρίας που έχουν στη χρήση τεχνολογικών εργαλείων.  

Β. ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΟΙ: Στο πρόγραμμα μπορούν επίσης να συμμετάσχουν εργαζόμενοι σε βιβλιοθήκες

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πρέπει να παρακολουθήσουν όλα τα σεμινάρια κατάρτισης. Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στην επιμόρφωση θα πρέπει στη συνέχεια να εφαρμόσουν τα εργαλεία στις τάξεις τους (υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών).  

Τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα επιμόρφωσης:

1. Σεμινάρια κατάρτισης (δια ζώσης): Σειρά σεμιναρίων που θα περιλαμβάνουν δραστηριότητες που βασίζονται σε τεχνολογίες και πρακτικές σε μικρές ομάδες, παρουσιάσεις εμπειρογνωμόνων, παιχνίδια ρόλων, βίντεο και συζητήσει

2. Εκπαίδευση με τη μεσολάβηση των ΤΠΕ με τη χρήση της Ζωντανής Βιβλιοθήκης (Living Library platform): Οι συντονισμένες συζητήσεις στο διαδίκτυο θα επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να μοιράζονται ιδέες και σχέδια μαθήματος τόσο μεταξύ τους όσο και με εκπαιδευόμενους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

3. Κατευθυνόμενη πρακτική (Guided practice): Οι εκπαιδευτικοί θα προσαρμόσουν και θα επεκτείνουν τα σχέδια μαθημάτων και το υλικό που τους παρέχεται και θα τα εφαρμόσουν στις δικές τους αίθουσες διδασκαλίας, με την καθοδήγηση εκπαιδευτών (Σχολική χρονιά 2018-2019).


  1. Ημερομηνία & χώρος διεξαγωγής των σεμιναρίων

Σάββατο, 03/11/2018,  9.00-13.00:

  • Βασικές αρχές του προγράμματος και εξοικείωση με την Ζωντανή Βιβλιοθήκη,
  • παραδείγματα από την εφαρμογή τους  στο Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Γ΄- Στυλιανός Λένας
  • Χρήση εργαλείων επαυξημένης πραγματικότητας στο σχεδιασμό μαθημάτων
  • πρακτική εξάσκηση

2.      Τετάρτη 7/11/2018, 16.00-19.00:

  • Διδασκαλία λογοτεχνίας μέσω τεχνολογικών εργαλείων
  • Πρακτική εξάσκηση
  • Παραδείγματα από την εφαρμογή τους  στο Δημοτικό Σχολείο Μακεδονίτισσας Γ΄- Στυλιανός Λένας

3.      Τετάρτη 14/11/2018, 16.00-19.00:

  • Εισαγωγή στην Έρευνα δράσης (και ζητήματα ηθικής και μεθοδολογίας για συλλογή δεδομένων από τις τάξεις)

Συζήτηση σχεδίων μαθημάτων και καθοδήγηση για εφαρμογή στις τάξεις. 
 
Όλα τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. 
Για εγγραφές στην ημερίδα επισκεφθείτε το σύνδεσμο:  
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScOCFOIUweHMTpdIxlrh5vRTfuRiQoXvV0ZGBpA-4Q8T3O9Ww/viewform?usp=sf_link
Περισσότερες πληροφορίες για το Living Book μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του έργου στο http://thelivingbook.eu/gr/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











166