Σκληρό πόκερ για γερά νεύρα για τις προαγωγές εκπαιδευτικών. Όλο το παρασκήνιο


Το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα ενδεχομένως να παιχθεί η τελευταία πράξη γύρω από το σίριαλ των προαγωγών. Σύμφωνα πάντοτε με έγκυρες πληροφορίες του Paideia-News, τα δεδομένα  που διαμορφώθηκαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα όχι μόνο δεν ξεκαθάρισαν την εικόνα, αλλά απεναντίας προκάλεσαν ακόμη περισσότερη σύγχυση και αβεβαιότητα. Συγκεκριμένα:

Η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής δεν αποκλείει να γίνει νέα συνεδρία για έγκριση των προαγωγών που ενέκρινε το Υπουργικό. Προϋπόθεση είναι, το Υπουργείο Οικονομικών να προσκομίσει στην Επιτροπή στοιχεία που να δικαιολογούν γιατί το Υπουργικό επέλεξε να αποπαγοποιήσει αυτές τις θέσεις προαγωγής και όχι άλλες και γιατί είναι ανάγκη να γίνουν.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νικόλας Παπαδόπουλος διεμήνυσε ότι χωρίς να έχει αυτή την απάντηση δεν μπορεί να συγκαλέσει νέα συνεδρία. Ωστόσο ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, τίποτε δεν τελειώνει αφού η Επιτροπή έχει δικαίωμα να μη δεχτεί το σκεπτικό του Υπουργείου.  

Μέχρι τη Δευτέρα θα συνεχιστεί στο παρασκήνιο το μπαράζ πιέσεων προς την Επιτροπή για να λήξει η εκκρεμότητα, με την αγωνία των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών να ξεπερνά κάθε όριο.

Σην πρώτη ομάδα που επηρεάζεται ανήκουν οι εκπαιδευτικοί που θα κληθούν από την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας για συνεντεύξεις (αν κληθούν τελικά). Πολλά από αυτά τα άτομα υποχρεώθηκαν να αναβάλουν ταξίδια στο εξωτερικό περιμένοντας το τηλεφώνημα για τη συνέντευξη.

Στη δεύτερη ομάδα ανήκουν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί που αναμένουν τις προαγωγές για να επαναδιοριστούν  τη νέα σχολική περίοδο. Μέχρι στιγμής βρίσκονται στην ανεργία.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της εκπαίδευσης της Κύπρου που παρουσιάζεται αυτή η εικόνα αβεβαιότητας για τη στελέχωση των σχολείων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου το Σεπτέμβριο.

Ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα να αποφασιστεί η αποπαγοποίηση των προαγωγών θεωρείται σίγουρο ότι η έναρξη της σχολικής περιόδου από πλευράς στελέχωσης, θα συνοδευτεί με σωρεία προβλημάτων.   




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










214