Σχολή Αιγαία: Έκθεση Φοιτητών και Μαθητών 2017


Έμπνευση, δημιουργία, σύγχρονη προσέγγιση, διαφορετικότητα και εξέλιξη χαρακτηρίζουν την ετήσια έκθεση της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Αιγαία για το ακαδημαϊκό έτος 2016 -2017, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 μέχρι και τις 24 Ιουνίου 2017.  Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν, στις 17 Ιουνίου 2017 στις 8:30μ.μ. στο κτίριο της Σχολής, στη Λεωφόρο Αγίων Ομολογητών 81.

Η έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα – Σάββατο 10:00π.μ. – 7:00μ.μ. και Κυριακή 5:00μ.μ – 8:00μ.μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Σχολής:   

«Στην έκθεση παρουσιάζονται αντιπροσωπευτικά δείγματα από τη δουλειά των φοιτητών των κλάδων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συμπεριλαμβανομένου και του εγγεγραμμένου στο μητρώο του ΥΠΠ και αξιολογημένου/πιστοποιημένου διετούς κλάδου σπουδών, «Καλές και Εφαρμοσμένες Τέχνες», πρόγραμμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που εκπόνησε και προσφέρει αποκλειστικά η Σχολή στην ελληνική γλώσσα. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασία αξιολόγησης και πιστοποίησης του προγράμματος, η Σχολή Αιγαία έχει καταστεί ως η μόνη αναγνωρισμένη εξειδικευμένη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κύπρο, εγγεγραμμένη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού που προσφέρει κλάδο σπουδών αξιολογημένο και πιστοποιημένο. Αυτή η πρωτιά και η δυναμική εξελικτική πορεία της Σχολής Αιγαία, δίνει ελπίδα και ανοίγει νέους ορίζοντες για την εικαστική παιδεία στην Κύπρο.

Τα τελικά έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση χαρακτηρίζονται από μοναδικότητα και αυθεντικότητα, καθώς κύριο μέλημα του προγράμματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της σχολής είναι ο κάθε φοιτητής να αναπτύσσει την δική του οπτική του γλώσσα. Κοινός παρονομαστής όλων των έργων είναι ο σεβασμός προς το κοινό και ευρύτερα προς την τέχνη, χωρίς υπερβολές και φλυαρίες, αλλά με ειλικρίνεια και καθαρότητα στη σκέψη και στην εικόνα.

Κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους οι φοιτητές διδάχθηκαν τις βασικές αρχές και τεχνικές των κλάδων της τέχνης και απέκτησαν τις απαραίτητες βάσεις και στέρεα θεμέλια για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, κυρίως της προσωπικής τους εικαστικής ταυτότητας. Οι θεματολογίες που επιλέγονται πηγάζουν από τις ενδόμυχες ανησυχίες των φοιτητών ως προς την κοινωνία που τους περιβάλλει, από τις καθημερινές τους εμπειρίες και τα βιώματά τους. Τα μέσα που χρησιμοποιούνται ποικίλουν ανάλογα με την επιθυμητή αισθητική και τους συμβολισμούς του κάθε έργου με στόχο πάντοτε να συμβαδίζουν με την εξελικτική πορεία της εποχή μας.

Η έκθεση αυτή αποτελεί την πρώτη επαγγελματική παρουσίαση της δουλειάς των φοιτητών στο ευρύ κοινό, τόσο σαν ομάδα αλλά και σαν ξεχωριστές οντότητες και προδιαγράφει τη μεγάλη, δύσκολη αλλά και συναρπαστική τους πορεία στον χώρο των τεχνών της Κύπρου και του εξωτερικού. Το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης αντανακλάται στα εικαστικά μηνύματα των έργων των φοιτητών, που κινούνται στο πλαίσιο του οράματος της σχολής, ως πρωτοπόρα στην προσπάθεια δημιουργίας μιας σύγχρονης εικαστικής κουλτούρας στην Κύπρο.

Στην έκθεση παρουσιάζονται επίσης και εικαστικά έργα των μαθητών του Ινστιτούτου Αιγαία, οι οποίοι προετοιμάζονται επαγγελματικά, προγραμματισμένα και αποτελεσματικά, προκειμένου να αποκτήσουν τα αναγκαία εφόδια για τις εξετάσεις τέχνης διαφόρων επιπέδων, τις μελλοντικές τους σπουδές στις καλές και εφαρμοσμένες τέχνες αν το επιθυμούν, ή για να εμπλουτίζουν τα ακαδημαϊκά τους προσόντα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Τα εικαστικά έργα περιλαμβάνουν φωτογραφία, χαρακτική, σχεδιασμό μόδας και δείγματα έργων από όλα τα επίπεδα εξετάσεων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα λειτουργεί ο θεσμός OPENDAYS, στο πλαίσιο του οποίου ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται και να ενημερώνονται λεπτομερώς, για όλα τα προσφερόμενα ακαδημαϊκά προγράμματα και να ξεναγούνται στην έκθεση και στους χώρους της σχολής».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










317