Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου: Ημέρα Ενημέρωσης (Open Day)


 Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 από τις 9 π.μ. μέχρι τις 1 μ.μ., η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ) υποδέχεται στις εγκαταστάσεις της στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) όλους όσους ενδιαφέρονται για μεταπτυχιακή φοίτηση στη Σχολή. 

Η Ημέρα Ενημέρωσης της ΣΜΙΚ θα δώσει την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να συναντηθούν με Συμβούλους της Σχολής και να ενημερωθούν για τα προγράμματα καθώς και για την υποβολή αιτήσεων. Η Ημέρα Ενημέρωσης καθώς και άλλες εκδηλώσεις της ΣΜΙΚ, έχουν ως στόχο να παρέχουν πληροφόρηση στους υποψήφιους φοιτητές αλλά και στο κοινό ευρύτερα για τη γενετική και την επιστημονική έρευνα, τομείς οι οποίοι προσομοιάζονται με τον «αποκλεισμό» στο εργαστήριο, χωρίς να είναι κατανοητή η καθημερινή πτυχή του επαγγέλματος. Υπάρχουν πολλές απορίες γύρω από αυτό το επάγγελμα, όπως διαφαίνεται από τα ερωτήματα που θέτουν κυρίως οι γονείς προς τους Λειτουργούς του Γραφείου Εκπαίδευσης της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου.

Το Ινστιτούτο βασίζεται σε τρεις πυλώνες: την παροχή μεταπτυχιακής εκπαίδευσης, τη διεξαγωγή πρωτοποριακής έρευνας και την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον για τον κάθε φοιτητή για να βιώσει καθημερινώς τις διάφορες δραστηριότητες του τομέα και να διαπιστώσει την κατάλληλη επαγγελματική πορεία για τον ίδιο.

Χτίζοντας πάνω στην εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, προσφέρει συνολικά 7 μεταπτυχιακά προγράμματα. Συνδυάζοντας τους τρεις πυλώνες του Ινστιτούτου – Έρευνα – Υπηρεσίες – Εκπαίδευση - η ΣΜΙΚ εκπαιδεύει τη νέα γενιά επιστημόνων. Τα προγράμματα είναι δομημένα έτσι ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν θεωρητικές εξειδικευμένες γνώσεις μέσω των μαθημάτων, ενώ οι ερευνητικές τους διατριβές εκπονούνται στα εργαστήρια του Ινστιτούτου, δίνοντας  τους πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες. Η πολύπλευρη και μακρόχρονη εμπειρία του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου είναι το στοιχείο στο οποίο βασίζονται τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ, με έμφαση στην προετοιμασία των φοιτητών μέσα σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Μέσω του υψηλού επιπέδου έρευνας, τέθηκαν οι μαθησιακοί στόχοι (learning objectives) της κάθε διάλεξης, ενώ μέσω της συσσωρευμένης εμπειρίας των τμημάτων ως εργοδότες, τέθηκαν οι εργασιακοί στόχοι (employment objectives) της κάθε διάλεξης. Αυτός ο συνδυασμός, προσφέρει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στους απόφοιτους της Σχολής, προετοιμάζοντας τους για εργασία σε πραγματικές συνθήκες, αμέσως μετά την αποφοίτηση τους.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα Μάστερ (MSc) προσφέρονται στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής, Νευροεπιστήμης και Βιοϊατρικής Έρευνας. Τα διδακτορικά προγράμματα (PhD) προσφέρονται στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής, Μοριακής Ιατρικής και Νευροεπιστήμης. Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.

Τα προγράμματα Μάστερ της ΣΜΙΚ είναι διάρκειας 13 μηνών, εκτός του διετούς προγράμματος  Βιοϊατρικής Έρευνας, ενώ προσφέρεται και η επιλογή της μερικής φοίτησης. Αυτό επιτρέπει σε πολλούς ενδιαφερόμενους να συνδυάσουν την εργασία τους με τις σπουδές, όπως ιατρούς ή άλλους λειτουργούς του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα. Η διάρκεια της διδακτορικής φοίτησης είναι 4 χρόνια. Προσφέρονται υποτροφίες τόσο σε επίπεδο προγραμμάτων Μάστερ όσο και σε επίπεδο προγραμμάτων Διδακτορικών. Γίνονται δεκτές αιτήσεις για όλα τα προγράμματα της ΣΜΙΚ. Πληροφορίες στο 22 392 840/843 και στην ιστοσελίδα www.cing.ac.cy/csmm

Η ΣΜΙΚ έχει προκηρύξει το διαγωνισμό Genovation, ο οποίος απευθύνεται σε φοιτητές (προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς) και απόφοιτους κλάδων που άπτονται των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου. Ο νικητής, θα έχει την ευκαιρία να φιλοξενηθεί από εργαστήρια και τμήματα του Ινστιτούτου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών και να παρακολουθήσει διαδικασίες διάγνωσης και μελέτης κληρονομικών ασθενειών. Αυτή η εμπειρία, είναι αποκλειστικό προνόμιο των φοιτητών της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Επιπλέον, στο νικητή θα προσφερθεί και μια υποτροφία έναντι διδάκτρων αξίας €500, σε περίπτωση που αιτηθεί, πετύχει εισδοχή και εγγραφεί επιτυχώς σε ένα από τα επτά μεταπτυχιακά προγράμματα της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου. Επίσης, εάν ο νικητής είναι εκτός Κύπρου, τότε η Σχολή θα προσφέρει και ποσό μέχρι €300 έναντι των εξόδων του αεροπορικού εισιτηρίου (ισχύουν όροι και προϋποθέσεις). Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό Genovation, θα πρέπει να συντάξουν έκθεση βασισμένη σε θέμα που έχει προκηρυχτεί, με μέγιστο αριθμό λέξεων τις 400 λέξεις.  Όλες οι σχετικές πληροφορίες καθώς και το θέμα της έκθεσης είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Σχολής www.cing.ac.cy/en/csmm Για πληροφορίες 22392840.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










462