Συμμετοχή του KES College στο «Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού 2017»


  Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, το KES College με τους Υπεύθυνους των 3 Προγραμμάτων Σπουδών της Σχολής Περιβαλλοντικών Σπουδών συμμετείχαν στο “Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού 2017” που διοργάνωσε για άλλη μία χρονιά η Green Dot Κύπρου. Το φεστιβάλ έλαβε μέρος στο Μώλο της Λεμεσού από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα και είχε ενημερωτικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ενθουσιάζοντας μικρούς και μεγάλους. Πολλοί ιδιωτικοί και κυβερνητικοί Οργανισμοί ενημέρωσαν το κοινό για ποικίλα θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, καθώς και ψυχαγώγησαν τα παιδιά με εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Το KES College και οι Υπεύθυνοι των Προγραμμάτων Σπουδών «Τεχνικός Περιβαλλοντικής Διαχείρισης», «Τεχνικός Παραγωγής Βιολογικών Προϊόντων» και «Κηποτεχνία και Σχεδιασμός Κήπου» ενημέρωσαν με τη σειρά τους για τη σημασία της Ανακύκλωσης και της Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Το κοινό δοκίμασε βιολογικά μήλα και μπανάνες, βιολογικό πολύσπορο ψωμί με βιολογικό λάδι και βιολογική ρίγανη και ένιωσε άμεσα τη διαφορά στη γεύση. Στη συνέχεια, ενημερώθηκαν για τη διαδικασία της κομποστοποίησης ως τρόπου ανακύκλωσης των οικιακών μας απορριμμάτων, συμμετέχοντας οι ίδιοι στη διαδικασία ρίχνοντας χαρτοπετσέτες και οδοντογλυφίδες στον κομποστοποιητή. Επίσης δόθηκαν συμβουλές για τον κήπο προσφέροντας σπόρους βασιλικού, λεβάντας, χαμομηλιού και πιπεριών τσίλι.

Η όλη εκδήλωση είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και σφραγίστηκε με επιτυχία και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον!

Περισσότερες πληροφορίες για τις «Πράσινες» σπουδές στο KES College μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22875737 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κολλεγίου στο www.kescollege.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










143