Σύνδεσμος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Δευτεράς: Τα «Πάθη» του σχολείου, πότε θα τελειώσουν;


 Η Επιτροπή του Συνδέσμου Γονέων Δημοτικού Σχολείου Δευτεράς εξέδωσε την ακόλουθη:

«Δυστυχώς, αυτές τις μέρες ευτυχίας που γιορτάζουμε την Ανάσταση του Θεανθρώπου, το Δημοτικό Σχολείο Δευτεράς περνά για άλλη μια φορά τα δικά του «Πάθη». Κάθε χρόνο, το Πάσχα, τα Χριστούγεννα, κατά τις θερινές διακοπές και όχι μόνο, το σχολείο μας γίνεται κέντρο συγκέντρωσης εξωσχολικών οι οποίοι προβαίνουν σε βανδαλισμούς. Σπασμένα παράθυρα, αισχρόλογα με γκράφιτι στους τοίχους, ούρα σε διάφορους χώρους συμπεριλαμβανομένου και των βρύσων που πίνουν τα παιδιά νερό,  αποτελούν την εικόνα που θα αντικρίσει κάποιος αν επισκεφτεί σήμερα το σχολείο μας. Και όλα αυτά με τις ευλογίες του κοινοτικού συμβουλίου το οποίο έδωσε άδεια στους ανεγκέφαλους να ανάψουν τη λαμπρατζιά τους στον χώρο του σχολείου και να το μετατρέψουν σε εμπόλεμη ζώνη.

Για άλλη μια φορά θα δαπανηθούν χιλιάδες ευρώ για να επανέλθει το σχολείο σε λειτουργήσιμη κατάσταση. Χρήματα που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την επιδιόρθωση και τον εκσυγχρονισμό ενός κτιρίου το οποίο επιεικώς θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πεπαλαιωμένο.

Ο Σύνδεσμος Γονέων έχει θέσει πάμπολλες φορές το ζήτημα στο κοινοτικό συμβούλιο και σε όλους τους αρμόδιους φορείς αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει το πλάνο και η θέληση για ουσιαστική λύση του προβλήματος. Τουναντίον, οι γνωστοί άγνωστοι που προβαίνουν στους βανδαλισμούς φαίνεται να έχουν τρομοκρατήσει όλη την κοινότητα με αποτέλεσμα όλοι να κρατούν τα μάτια τους ερμητικά κλειστά.

Ο Σύνδεσμος Γονέων θα συνεδριάσει αυτή την Τετάρτη η ώρα 7:15. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν το παρόν τους (Κοινοτικό συμβούλιο, Αστυνομία, Υπουργείο Παιδείας, Τεχνικές Υπηρεσίες, Συνομοσπονδία Γονέων, κ.ά) για να βρεθούν άμεσα λύσεις σε αυτή τη γάγγραινα που μαστίζει την κοινότητά μας.

Είμαστε βέβαιοι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς επιθυμούν την επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος. Όμως, σε περίπτωση που διαπιστωθεί αδυναμία επίλυσής του, δεν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να προβούμε σε δυναμικά μέτρα».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










147