Συνέδριο για το μεταναστευτικό από την ΠΟΕΔ στο Κολέγιο CDA Πάφου


Υπό τον τίτλο «Οι διαστάσεις της μετανάστευσης. Ρατσισμός και κοινωνική αποδοχή μεταναστών στα σχολεία», η Πολιτιστική Επιτροπή ΠΟΕΔ Πάφου σε συνεργασία με το Κολέγιο CDA Πάφου διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία συνέδριο τις 8/12/2015 στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου.

 Εισηγητές ήταν η Δρ Νάνσια Κυριάκου, Διευθύντρια Εναλλακτικού Δημοτικού Σχολείου Lighthouse Λεμεσού με θέμα "Πολυπολιτισμικά και πολυγλωσσικά σχολεία στην Κύπρο: Όταν η θεωρία συναντά την πράξη", η Δρ Ιωάννα Χαραλάμπους, Λέκτορας Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα "Παράλληλα τμήματα ταχύρρυθμης εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο δημοτικό σχολείο: Πώς οι αξίες και στάσεις στη σχολική μονάδα επηρεάζουν την εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη" και ο Άγγελος Τιτσινίδης, Ψυχολόγος με θέμα "Τα ψυχολογικά αίτια του ρατσισμού".

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο Χρίστος Χατζηλοίζου, Πρόεδρος Πολιτιστικής Επιτροπής ΠΟΕΔ Πάφου, ο Ευστάθιος Μιχαήλ, Διευθυντής Κολεγίου CDA Πάφου, ο Γιώργος Γεωργιάδης, Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής ΠΟΕΔ Πάφου, ενώ την κήρυξη των εργασιών του συνεδρίου τέλεσε ο Παύλος Παπαπαύλου, Επιθεωρητής Δημοτικής Εκπαίδευσης Πάφου, εκ μέρους του ΠΛΕ Πάφου Κώστα Χαμπιαούρη.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε ότι η ξενοφοβία είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία. Μπορεί, όπως είπαν, να έχει ολέθριες συνέπειες στην κοινωνία, στους θύτες και στα θύματα του ρατσισμού, αφού προκαλεί αύξηση του φαινομένου της βίας και της εγκληματικότητας, ενώ παράλληλα εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Ταυτόχρονα δόθηκε έμφαση όσον αφορά την εκπαίδευση, η οποία πρέπει να αποσκοπεί τόσο στην ενίσχυση της παιδείας των αλλοδαπών όσο και στην αντιρατσιστική εκπαίδευση, με την καλλιέργεια του σεβασμού προς τις ιδιαιτερότητες. Tέλος επισημάνθηκε ότι η Πολιτεία, οι φορείς κοινωνικοποίησης και το κάθε άτομο ξεχωριστά πρέπει να αγωνίζεται για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










186