Συνέδριο Σχολής Γονέων: Αν δεν επιτύχουμε ως γονείς, τότε ίσως οι κόποι της ζωής να έχουν πάει χαμένοι


Εισηγητές του συνεδρίου ήταν ο δρ Αναστάσιος Ματσόπουλος που ανέπτυξε το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου, η δρ Παναγιώτα Δημητροπούλου που μίλησε με το θέμα «Εφηβεία και πρόληψη. Τι κάνουν οι γονείς και τί μπορούν να κάνουν» και η κ. Αγγελική Ανδρέου - Κούννου με θέμα «Η οικογένεια ως πλαίσιο ανάπτυξης του παιδιού: πρακτικές συμβουλές για θετική γονεϊκότητα».

Σκοπός της Σχολής

Μιλώντας για τη χρησιμότητα του συνεδρίου ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Σχολής κ. Νίκος Μουλαζίμης (φωτογραφία) είπε ότι ο σκοπός για τον οποίο ιδρύθηκε η Σχολή, είναι να συμβάλει στη βελτίωση των τρόπων ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών, η εφαρμογή σωστών τρόπων στην αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων και η εξασφάλιση όλων των δυνατών προϋποθέσεων για τη διαμόρφωση μιας, όσο γίνεται, καλύτερης νέας γενιάς, ψυχικά υγιούς, ευτυχισμένης, δημιουργικής και χρήσιμης. Αυτός ο σκοπός τόνισε, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επιτευχθεί, εάν δεν υπάρχει η κατάλληλη διαφώτιση και επιμόρφωση των γονιών και των υποψήφιων γονιών σε θέματα ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους. Και πρόσθεσε:

«Αν δεν επιτύχουμε ως γονείς»

«Εάν οι γονείς, ο πιο σημαντικός εταίρος στο οικοδόμημα της παιδείας και της κοινωνίας γενικότερα, δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος και επιμορφωμένος, τότε οι πιθανότητες επιτυχίας στην προσπάθεια όλων μας μειώνονται αισθητά. Όλο, εμείς εδώ έχουμε κάποιο ρόλο -η ζωή μας που αφορά το επάγγελμά μας, τις επιλογές μας ή και τις επιδιώξεις μας. Όλοι όμως μοιραζόμαστε τον πιο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας: Αυτόν του γονιού. Για να γίνουμε οτιδήποτε άλλο στη ζωή χρειαζόμαστε σπουδές, εξάσκηση ή και ειδίκευση. Για να γίνουμε σωστοί γονείς δεν χρειάζεται; Εμείς νομίζουμε ότι ναι, χρειάζεται. Ό,τι και να επιτύχουμε στη ζωή, αν δεν επιτύχουμε ως γονείς, τότε ίσως οι κόποι και οι μόχθοι της ζωής να έχουν πάει χαμένοι. Ο άνθρωπος κυρίως δημιουργεί με την ανατροφή κα, διαπαιδαγώγηση των παιδιών και πρώτιστα δικαιώνεται, όταν αυτά, μεγαλώνοντας, εξελίσσονται σε υγιή κύτταρα της κοινωνίας μας».

 

Οι πιο κερδοφόρες επενδύσεις


Συνεχίζοντας ο κ. Μουλαζίμης επισήμανε: «Οι επενδύσεις για την επιμόρφωση των παιδιών μπορούν να είναι οι πιο κερδοφόρες, τόσο σε απόλυτους ή σχετικούς οικονομικούς όσο κυρίως με ποιοτικούς όρους. Σκεφτείτε πόσες δυσάρεστες καταστάσεις θα μπορούσαν να αποφευχθούν, αν είχαμε πραγματικά κατάλληλα εκπαιδευμένους προετοιμασμένους και επιμορφωμένους γονείς».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










205