Συνέδριο Χημείας στην Εκπαίδευση: Σύγχρονες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις στη Διδασκαλία της Χημείας


Στις 4 Φεβρουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, το 2o Ετήσιο Συνέδριο Χημείας στην Εκπαίδευση με θέμα «Σύγχρονες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις στη Διδασκαλία της Χημείας». Το συνέδριο,που απευθυνόταν κατά κύριο λόγο στους/στις καθηγητές/τριες Χημείας της Μέσης Εκπαίδευσης, συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Παγκύπρια Ένωση Επιστημόνων Χημικών και ο Σύνδεσμος Χημικών Καθηγητών - Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. 

Το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτησαν ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης,  ο Πρόεδρος της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. Δημήτρης Ταλιαδώρος. Χαιρέτησαν την εκδήλωση, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής και ο Μητροπολίτης Πάφου και Δρ Χημείας Γεώργιος.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις, όπως η μάθηση με διερώτηση, η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και η εργαστηριακή και πειραματική διάσταση στο πλαίσιο της διδακτικής της Χημείας. Οι εργασίες του συνεδρίου επικεντρώθηκαν στις μεθόδους με τις οποίες οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προωθήσουν την εννοιολογική κατανόηση στους μαθητές τους, να συμβάλουν στην ανάπτυξη των επιστημονικών τους δεξιοτήτων και να υποστηρίξουν την καλλιέργεια θετικών στάσεων απέναντι στο μάθημα της Χημείας.

Εισηγητές στο συνέδριο ήταν ο Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων, Οικονομικών και Διοίκησης Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου,  η Αναπλ. Καθηγήτρια του Τμήματος  Επικοινωνίας & Σπουδών Διαδικτύου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Ελένη Α. Κύζα, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου Ζαχαρίας Ζαχαρία, η  Πρόεδρος της Παγκύπριας Ένωσης Επιστημόνων Χημικών Δρ Χριστίνα Βαλανίδου και η Επιθεωρήτρια Χημείας Μέσης Εκπαίδευσης  ΣτάλωΚουκουμά. Τη συζήτηση συντόνιζαν ο εκπαιδευτικόςΗλίας Ηλία και οΔρ. Γιάννης Γεωργίου, του ΤΕΠΑΚ.

Το Συνέδριο είχε μεγάλη επιτυχία και αποτέλεσε μια σημαντική δράση για την αναβάθμιση του μαθήματος της Χημείας στην εκπαίδευση της Κύπρου.  Οι εκπαιδευτικοί της Χημείας με την αθρόα συμμετοχή τους έδειξαν για άλλη μια φορά το ζήλο τους για επιμόρφωση και επαγγελματική ανάπτυξη, όπως και το ενδιαφέρον τους για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











230