Συνέχιση της στενής συνεργασίας της Ιατρικής Σχολής Παν. Κύπρου και Υπ. Υγείας


Ανανεώθηκε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών

Την ανανέωση του Συμφωνητικού Συνεργασίας, το οποίο υπεγράφη στις 28 Ιουλίου 2016, υπέγραψαν στις 26 Ιουλίου 2019, εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου και εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης, Καθηγητής Τάσος Χριστοφίδης. Η ανανέωση έχει ισχύ για 6 μήνες με πρόνοια για ακόμα 6 μήνες, μέχρι την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Με την ανανέωση του Συμφωνητικού Συνεργασίας τα δύο μέρη επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για ουσιαστικές συνέργειες με στόχο την ενίσχυση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) και των δημόσιων νοσηλευτηρίων με τους Ιατρούς Καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, καθώς επίσης και την προσήλωση τους στην αριστεία στην κλινική άσκηση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής στα νοσοκομεία.  

Το Συμφωνητικό Συνεργασίας προνοεί:

  • Την παροχή υπηρεσιών υγείας στο Υπουργείο Υγείας από το Πανεπιστήμιο Κύπρου μέσω των Πανεπιστημιακών Ιατρών που εκλέγονται σε ακαδημαϊκές θέσεις Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) ή σε θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ).

Την κάλυψη διδακτικών/ερευνητικών αναγκών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου από το Υπουργείο Υγείας μέσω των Ιατρών και άλλων επαγγελματικών υγείας Νοσηλευτές/ Φυσιοθεραπευτές/ Κλινικοί Διαιτολόγοι/ Φαρμακοποιοί κ.λπ.) των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, τους οποίους το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα επιλέγει σε θέσεις Ειδικού Επιστήμονα για να αναλάβουν τα καθήκοντα αυτά




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










126