Τ. Γεωργίου: Μεγάλη επιτυχία του Κολλεγίου CDA η αξιολόγηση προγράμματος Κομμωτικής στη Λάρνακα


«Το Κολλέγιο CDA προσφέρει το Mοναδικό Αξιολογημένο Πρόγραμμα σπουδών Κομμωτικής στην Κύπρο σε όλες τις πόλεις (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο) με Κρατική Χορηγία μέχρι €3417».

Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή της η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Κολλεγίου C.D.A. Λευκωσίας Τόνια Γεωργίου.

Η κα Γεωργίου χαρακτηρίζει μεγάλη επιτυχία του Κολεγίου CDA στις πρόσφατες αξιολογήσεις του Φορέα Πιστοποίησης και Διασφάλισης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, του προγράμματος σπουδών Κομμωτικής στη Λάρνακα ολοκληρώνοντας την Αξιολόγηση του προγράμματος σε όλες τις πόλεις. Όπως σημειώνει οι φοιτητές σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο μπορούν να φοιτήσουν στην πόλη τους στο μοναδικό Αξιολογημένο Πρόγραμμα σπουδών Κομμωτικής στην Κύπρο.

Ακολουθεί η συνέντευξη:

ΕΡ: Ποιοι είναι οι στόχοι και η δομή του Προγράμματος;

ΑΠ: Ο στόχος του προγράμματος κομμωτικής είναι να εφοδιάσει τους φοιτητές με τα κατάλληλα προσόντα και γνώσεις που απαιτούνται για να αναδείξουν το ταλέντο τους  και για να επιτύχουν στη σημερινή και μελλοντική τους απασχόληση. Επίσης τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε συναφή προγράμματα ή σε ανώτερες σπουδές (πχ στη Διοίκηση κομμωτηρίου). Επιπλέον, έχοντας στην κατοχή τους όλα τα απαιτούμενα εφόδια και προσόντα θα έχουν τη δυνατότητα να φθάσουν τους στόχους τους για να αντεπεξέλθουν στις αλλαγές, είτε αυτές προκύπτουν από μια προαγωγή σε διευθυντικό ρόλο είτε από τις αλλαγές της μόδας και την κάλυψη των αναγκών της κομμωτικής αγοράς.

Το Ανώτερο Δίπλωμα έχει δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες του χώρου της κομμωτικής αγοράς δίνοντας έμφαση στη θεωρητική μάθηση, πρακτική γνώση  και απόκτηση δεξιοτήτων. Επίσης τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν μια εις βάθος γνώση σε επαγγελματικά ειδικευμένους τομείς, όπως το κόψιμο, περμανάντ και βάψιμο ή και σε ευρύτερους τομείς όπως η διοίκηση κομμωτηρίου, το διαδικτυακό μάρκετινγκ και πωλήσεις ή ακόμη και διοίκηση προσωπικού.

ΕΡ: Ποια είναι τα κριτήρια και οι διαδικασία εισδοχής;

ΑΠ: Τα κριτήρια εισδοχής είναι Αναγνωρισμένο Απολυτήριο Λυκείου ή Τεχνικών Σχολών ανεξαρτήτως βαθμολογίας ή άλλο ανάλογο Δίπλωμα ισότιμο με απολυτήριο Λυκείου ενώ Απόφοιτοι Τεχνικών Σχολών με κατεύθυνση την Κομμωτική θα δικαιούνται μεταφορά μονάδων κατόπιν εξέτασης και έγκρισης της Αρμόδιας Επιτροπής.

ΕΡ: Γιατί ένας μαθητής να επιλέξει το πρόγραμμα σπουδών της Κομμωτικής και πού μπορεί να βρει δουλειά ένας απόφοιτος του Προγράμματος;

ΑΠ: Λόγω της ανεργίας σήμερα η εξεύρεση εργασίας είναι δύσκολη όχι όμως ακατόρθωτη.  Το επάγγελμα της Κομμωτικής δεν έχει ακόμα κορεστεί  γιατί έχει να κάνει με την καλαισθησία και την ομορφιά καθώς οι γυναίκες και οι άντρες ασχολούνται με την περιποίηση των μαλλιών τους και την καλαισθησία του σώματος.  Βάσει του Προγράμματος οι φοιτητές εφοδιάζονται με όλα τα κατάλληλα προσόντα, γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες όπως δημιουργικότητα, οργανωτικές δεξιότητες, γνώσεις της αγγλικής γλώσσας, ικανότητες στο  μάρκετινγκ κ.α.  Όλα τα εφόδια τους δίνουν περισσότερες ευκαιρίες εργοδότησης και φυσικά με την βοήθεια και την συμπαράσταση της διεύθυνσης του Κολεγίου. Επιπλέον οι απόφοιτοι του Αναγνωρισμένου Προγράμματος του Κολεγίου μπορούν να εργοδοτηθούν ως Καθηγητές/τριες στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση.

ΕΡ: Ποιοι είναι οι λόγοι που οδηγούν ένα μαθητή να επιλέξει το CDA και να προτιμήσει το δικό μας Πρόγραμμα;

ΑΠ: Οι λόγοι που οδηγούν ένα μαθητή να επιλέξει αυτό το πρόγραμμα είναι ότι το Πρόγραμμα σπουδών  της Κομμωτικής είναι το μόνο Αξιολογημένο Πρόγραμμα Σπουδών σε όλη την Κύπρο και προσφέρεται σε όλες τις πόλεις.  Οι φοιτητές με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια των οικογενειών τους μπορούν να επωφεληθούν της Κρατικής Χορηγίας μέχρι €3.417. Το Κολέγιο CDA προσφέρει εδώ και 41 χρόνια ποιοτική εκπαίδευση στα Προγράμματα σπουδών του και απονέμει το Μοναδικό τριετή Ανώτερο Δίπλωμα στην Κομμωτική. Οι Καθηγητές του Προγράμματοςέχουν πολύχρονη πείρα στο χώρο της Κομμωτικής και της διδασκαλίας.  Επιπλέον το Κολέγιο παρέχει στους φοιτητές σύγχρονα εργαστήρια, αίθουσες διδασκαλίας και κομμωτήριο για τη σωστή εκπαίδευση των φοιτητών. Τέλος  οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Κολεγίου προσφέρουν ένα άνετο και σύγχρονο περιβάλλον εκμάθησης που περιλαμβάνει καφετέριες και βιβλιοθήκες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φοιτητών.

Η πιστοποίηση της ποιότητας σπουδών του Κολεγίου μας είναι η αξιολόγηση και πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας 35προγραμμάτων Σπουδών.  Το CDA προσφέρει τις κατάλληλες γνώσεις που θα βοηθήσουν τους φοιτητές να διευρύνουν τους ορίζοντές τους.  Τα προσιτά τέλη Σπουδών που προσφέρονται μαζί με τις χορηγίες και υποτροφίες έχουν προσελκύσει ένα σημαντικό αριθμό φοιτητών. Στο Κολέγιο CDA παρακολουθούμε ανελλιπώς τις εξελίξεις στις τάσεις της μόδας και στο Παγκόσμιο οικονομικό και επιχειρησιακό περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, στο έντυπο υλικό μας, την ιστοσελίδα μας, την οποία μπορεί να επισκεφθεί στη διεύθυνση http://www.cdacollege.ac.cy/  ή στον παγκύπριο αριθμό τηλεφώνου 77770232.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










361