Τα δυο ψηφίσματα με τα οποία οι δάσκαλοι θα ψηφίσουν μεθαύριο υπέρ της λήψης δυναμικών μέτρων


Η ΠΟΕΔ, με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην Παγκύπρια Γενική Συνέλευση τη ερχόμενης Τετάρτης και δίνει χρήσιμες συμβουλές στα μέλη της: Αναφέρει στην ανακοίνωσή της:
Ενόψει της Παγκύπριας Γενικής Συνέλευσης των Μελών της Οργάνωσης, που πραγματοποιείται την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, 2013, με σκοπό να δοθεί στους συναδέλφους η ευκαιρία να τοποθετηθούν με την ψήφο τους για την παραπέρα πορεία των θεμάτων που απασχολούν τον Κλάδο και τη Δημόσια Δημοτική Εκπαίδευση, γενικότερα, κρίνουμε σκόπιμο να φέρουμε σε γνώση σας τα ακόλουθα :
1.    Η Παγκύπρια Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στα ακόλουθα κατά Επαρχιακό Γραφείο Κέντρα :
ΛΕΥΚΩΣΙΑ    : Δημοτικό Σχολείο Κωνσταντινουπόλεως
ΛΕΜΕΣΟΣ    : Κ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ    : Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου
ΛΑΡΝΑΚΑ     : Δημοτικό Σχολείο Καθαρής (Δ. Λιπέρτη)
ΠΑΦΟΣ    : Ι΄ Δημ. Σχολείο Πάφου
ΜΟΡΦΟΥ    : Δημοτικό Σχολείο Περιστερώνας
2.    Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι περιλαμβάνονται στον Κατάλογο των Μελών. Κανένα μέλος που δεν έχει περιληφθεί σ’ αυτόν δεν δικαιούται να ψηφίσει, εκτός αν αυτός από λάθος παραλείφθηκε από τον Κατάλογο.
3.    Οι εργασίες της Συνέλευσης περιλαμβάνουν μόνο ψηφοφορία, η οποία και θα αρχίσει στις 8 το πρωί και θα συνεχιστεί - με ημίωρη μόνο διακοπή μεταξύ των ωρών 2.00 – 2.30 μετά το μεσημέρι - ως τις  5 το απόγευμα.
4.    Κάθε μέλος μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου στο Κέντρο του Επαρχιακού Γραφείου που είχε ψηφίσει και για τους σκοπούς των τελευταίων εκλογών στην ΠΟΕΔ. Καταβλήθηκε προσπάθεια τα νέα μέλη να κατανεμηθούν στα Ε.Γ. με βάση τον τόπο διαμονής τους.
Όσα μέλη καθίσταται αναγκαίο να ψηφίσουν σε άλλη επαρχία, μπορούν να το πράξουν, ύστερα από συνεννόηση μεταξύ των επηρεαζόμενων Επαρχιακών Γραφείων.
6.    Οι Διευθυντές των σχολείων παρακαλούνται να διευκολύνουν τους συναδέλφους να απουσιάσουν, σε χρόνο από το μη διδακτικό τους, ώστε να μπορέσουν να παρουσιαστούν στο χώρο της Συνέλευσης και να ψηφίσουν.
7.    Ο Κατάλογος Μελών τηρείται με σειρά Αριθμού Κοινωνικών Ασφαλίσεων, γι’ αυτό και, για να εντοπιστεί το όνομα του εκλογέα, απαιτείται να δοθεί ο μοναδικός αυτός αριθμός του.
8.    Πώς ψηφίζετε :    
•    Χρησιμοποιήστε την πέννα που υπάρχει στο θάλαμο ψηφοφορίας ή άλλη που, όμως, απαραίτητα, να είναι μπλε ή μαύρου χρώματος.
•    Σημειώστε ένα από τα σημεία +, Χ ή ν στο τετράγωνο κάτω από την επιλογή σας.

Ακολουθεί το ψήφισμα που θα εγκριθεί για αν τεθεί προς ψηφοφορία:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Ενημερώθηκα, μέσα από Επαρχιακές Γενικές Συνελεύσεις, για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο χώρο της Δημόσιας Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης, ύστερα και από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με τον ΠτΔ και στη συνέχεια με τον ΥΠΠ και τις ενέργειες που έγιναν και προγραμματίζονται από την ΠΟΕΔ,
ΨΗΦΙΖΩ
Α. Λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Κυπριακή Κοινωνία και τις εξελίξεις που προέκυψαν ύστερα από τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζω έντονη αντίδραση και τη διαμαρτυρία μου για τις σοβαρές και επαχθείς επιπτώσεις, όπως αυτές διαμορφώνονται μέχρι σήμερα, στη Δημόσια Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση και στους εργαζόμενους στον ευαίσθητο αυτό τομέα, καθώς και στους μαθητές αλλά και στο ίδιο το Δημόσιο Σχολείο, από τις περικοπές και τα μέτρα (που αφορούν απολύσεις συναδέλφων, τρόπο διαμόρφωσης αναγκών, σύστημα διορισμού, όρους εργασίας, προϋπολογισμούς, μειώσεις μισθών κ.τ.ό.) που επιβλήθηκαν, καθώς και για την αθέτηση των δεσμεύσεων που αναλήφθηκαν για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων, τη συνεχιζόμενη αμφισβήτηση του θεσμικού ρόλου της ΠΟΕΔ και την καταστρατήγηση των θεσμικών οργάνων διαλόγου.
   ΝΑΙ   ΟΧΙ
Β. Σε συνέχεια των πιο πάνω και εκτιμώντας τις εξελίξεις που διαφαίνεται πως θα προκύψουν (Σύστημα Διορισμού, πρόσθετες περικοπές μισθών, μονομερής διαφοροποίηση όρων εργασίας, πρόσθετες μειώσεις κονδυλίων για τη Δημοτική Εκπαίδευση κ.τ.ό.) και επειδή συντάσσομαι με τη θέση πως η Κοινωνία θα βγει από τα αδιέξοδα μέσω της Παιδείας, ενισχύοντας τη Δημόσια Εκπαίδευση, το Δημόσιο Σχολείο και την αποστολή του εκπαιδευτικού, εξουσιοδοτώ το Δ.Σ. για λήψη μέτρων αγώνα, μη αποκλειομένων και απεργιακών, όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο από το ΔΣ.
   ΝΑΙ   ΟΧΙ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










137