Τα νέα Δ.Συμβούλια της Προοδευτικής ΚΦ στα τρία ιδιωτικά πανεπιστήμια της πρωτεύουσας


Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Τρίτη 14 Μαΐου και Τετάρτη 15 Μαΐου, οι εκλογοαπολογιστικές Γενικές Συνέλευσεις της Προοδευτικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Πανεπιστημίου Λευκωσίας και Πανεπιστημίου Frederick.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προοδευτικής :

«Οι δεκάδες στελεχών και φίλων της Προοδευτικής που παρευρέθηκαν στις Γ.Σ., προέβησαν σε απολογισμό και εκτίμηση της χρονιάς που πέρασε και ταυτόχρονα έθεσαν στόχους για τη συνέχιση του αγώνα που διεξάγει η παράταξη της Αριστεράς μέσα στα τρία ιδιωτικά Πανεπιστήμια, στέλλοντας το μήνυμα πως η Προοδευτική θα παραμείνει η δύναμη της διεκδίκησης και της συνέπειας.

Αμετάθετος στόχος, παραμένει  η πραγματική μείωση των διδάκτρων, της τάξης του 30% από τους ιδιοκτήτες των πανεπιστημίων και ο συνεχής αγώνας για Πανεπιστήμια μακριά από κάθε μορφής εκμετάλλευση, για Πανεπιστήμια που θα έχουν στο επίκεντρο τους το φοιτητή και όχι το κέρδος. Παράλληλα, οι Γενικές Συνελεύσεις, δεσμεύτηκαν ότι θα κρατήσουν την Προοδευτική στην πρώτη γραμμή του αντικατοχικού αγώνα για μια λεύτερη και επανενωμένη πατρίδα, για απελευθέρωση και επανένωση του τόπου και του λαού μας.

Στις Γ.Σ. έγινε πολιτική ενημέρωση από την ηγεσία της ΕΔΟΝ, κατά την οποία έγινε εκτενής πολιτική ενημέρωση για την κατάσταση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στην οικονομία του τόπου, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις πρόσφατες εξελίξεις. Επίσης, έγινε αναφορά στις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο φοιτητικό κίνημα αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα, κάνοντας την ίδια στιγμή αναφορά και στο Κυπριακό και τις μεθοδεύσεις των ξένων. Υπογραμμιστήκαν οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνά ο τόπος μας και η σημασία της ενδυνάμωσης της Προοδευτικής, για να μπορεί να παλεύει για τα δικαιώματα των φοιτητών. Επίσης, έγινε αναφορά στην επίθεση που δέχεται η παιδεία από την κυβέρνηση, αλλά και στην πραγματοποίηση του 26ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών της ΕΔΟΝ στις 3-5 Ιουλίου, στην Πύλη Αμμοχώστου.

Οι Γενικές Συνελεύσεις εξέλεξαν τα νέα Διοικητικά Συμβούλια της Προοδευτικής Κ.Φ. και στα τρία ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο το νέο Δ.Σ εξέλεξε το Γιώργο Αντωνίου στη θέση του Προέδρου και το Χρίστο Χαραλάμπους στη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα. Στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το νέο Δ.Σ εξέλεξε τη Γιώτα Χρίστου και τη Μαριάννα Ανδρέου στις θέσεις του Προέδρου και του Οργανωτικού Γραμματέα αντίστοιχα. Τέλος, Πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο Frederick εκλέχθηκε η Άννα Γεωργίου και Οργανωτικός Γραμματέας η Μαριλένα Αντρέου».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










132