Τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης-επίλυσης στη Δημοτική Εκπαίδευση


ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ*

Τα τελευταία χρόνια ο εκπαιδευτικός κόσμος αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης-επίλυσης προς όφελος των μαθητών και του εκπαιδευτικού κόσμου όπως παρατίθενται παρακάτω:

  • Μειωμένο επίπεδο ασφάλειας στις μονάδες δημοτικής εκπαίδευσης όπως αποδείχτηκε από συμβάντα σε σχολικές μονάδες.
  • Θεμελίωση δικαιωμάτων μέσω Επαγγελματικού Σχεδίου Συντάξεων.

31/12/2012.Τελευταία ημέρα μέτρησης εκπαιδευτικής υπηρεσίας για μόνιμους εκπαιδευτικούς με συνταξιοδοτικά δικαιώματα συμπεριλαμβανομένου εφάπαξ ποσού, σύμφωνα με ισχύοντα νομοθεσία προ συμφωνίας μνημονίου με θεμελιωμένη εκπαιδευτική πείρα πριν τις 30 /09/2011.

Όσοι εκπαιδευτικοί κατέχουν μόνιμη θέση μετά την παραπάνω ημερομηνία(31/12/2012) τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα παρουσιάζονται με αισθητές μειώσεις.

27/06/2019.Αποφασίζεται κοινή πλεύση διεκδίκησης και στοχοθέτηση Επαγγελματικού Σχεδίου Συντάξεων μεταξύ ΠΑΣΥΔΥ και εκπαιδευτικών οργανώσεων για τους μη ασφαλισμένους εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους με στοχοθέτηση την επιστροφή σε σχέδιο .

  • Εναρμόνιση ΥΠΠ με την Οδηγία 1999/70/ΕΚ/ για τους Αορίστου χρόνου, που αφορά την ίση μεταχείριση των εκτάκτων σε σχέση με τους αντίστοιχους μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  • Μειωμένα κονδύλια σε απομακρυσμένα δημοτικά σχολεία των επαρχιών και σε νηπιαγωγεία ειδικότερα των αναλώσιμων και αναφορικά με τις επιδιορθώσεις ηλεκτρονικών μέσων που δυσχεραίνουν το έργο των εκπαιδευτικών εις βάρος των μαθητών .
  • Ανύπαρκτες αίθουσες λογοθεραπείας και Ειδικής Εκπαίδευσης σε αριθμό νηπιαγωγείων και απομακρυσμένων δημοτικών με ιδιαίτερη δυσκολία για τα άτομα με αναπηρίες .
  • Μειωμένος αριθμός μαθητών στη γενική τάξη όταν συμμαθητής τους ή συμμαθητές τους είναι άτομο ή άτομα με αναπηρίες ώστε να διευκολύνεται το έργο του γενικού δασκάλου της τάξης και των υπόλοιπων δασκάλων με γνώμονα το γενικό καλό κάθε μαθητή στην τάξη.
  • Να τεθεί οριοθέτηση στον αριθμό σχολείων που τοποθετούνται συνάδελφοι. Τα πακέτα των 7 σχολείων εμποδίζουν την ορθή παροχή της Ειδικής Εκπαίδευσης στους μαθητές και εργάζονται σε δυσμενείς συνθήκες εργασίας.
  • Να μην δοθούν για 3η σχολική χρονιά αντικαταστάσεις έναντι κενής θέσης αντί συμβάσεων είτε στην αρχή είτε στη μέση της σχολικής χρονιάς και να αποστέλλονται έγκαιρα ώστε να εγκρίνονται στην ώρα τους οι συμπληρωματικοί προϋπολογισμοί από την Βουλή των αντιπροσώπων επί τούτου.
  • Παραχώρηση περισσότερων από 1 διδακτικών περιόδων (2.0 στην λογοθεραπεία και 2.5 στην ειδική) ανά μαθητή σε ατομικό επίπεδο που χρίζει ειδικής εκπαίδευσης και ειδικοτήτων προς επίτευξη στοχοθέτησης μαθητή .
  • Να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των εργαζομένων εκπαιδευτικών στα ΠΟΣ σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ειδικότερα για τις αυξήσεις εισφορών στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων που αγγίζουν τις εισφορές του 15,6% αντί 14,6% και 2,55% για σκοπούς ΓεΣΥ αντιμετωπίζοντας την βιωσιμότητα των οικογενειών τους .

Αντικαταστάτρια Λογοθεραπείας

Πηγές:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










559