Ταλιαδώρος για παγοποίηση προαγωγών: Ποιος κυβερνά τον τόπο; 50 εκπαιδευτικοί θα μείνουν αδιόριστοι


Σφοδρή επίθεση  κατά του Δημοκρατικού Συναγερμού εξαπέλυσε σήμερα, στη διάρκεια της συζήτησης  της πρότασης  νόμου του ΔΗΣΥ για παγοποίηση των προαγωγών στο δημόσιο, ο πρόεδρος  της Οργάνωσης των Καθηγητών ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος .

Ο κ. Ταλιαδώρος μιλώντας σε ψηλούς τόνους εξέφρασε την αγανάκτηση της Οργάνωσης του για την πρόταση νόμου επειδή όπως είπε, δεν προηγήθηκε διάλογος  ακολούθως επισήμανε ότι πριν από 10 μέρες ζητήθηκε από τους εκπαιδευτικούς το ποσό των 8 εκατομμυρίων  και το πρόσφεραν για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί. Και συνέχισε:

 «Τώρα έρχεστε με μια πρόταση που μας καταντά γελοίους . Μια πρόταση που αφήνει ξανά συναδέλφους στο δρόμο . Ας μας ζητούσατε 10 -12 εκατομμύρια.  Επιτέλους  Πρέπει να υπάρξει ηθική.  Με αυτή την πρόταση 50 εκπαιδευτικοί της Μέσης θα μείνουν στο δρόμο. Που πάει η δέσμευση του Προέδρου  της Δημοκρατίας  για απάλειψη της πρόνοιας της Τρόικας για μια επιπλέον ώρα διδασκαλίας, για να μην μείνουν αδιόριστοι εκπαιδευτικοί;

Ποιος κυβερνά τον τόπο; Που είναι το Υπουργείο Παιδείας να πει τη θέση του; Γιατί η ΟΕΛΜΕΚ να υπηρετεί το υπουργείο Παιδείας;

Οι εκατόν πρώτοι εκπαιδευτικοί που μπήκαν στον Ιορδάνη τα κατάφεραν και πήραν προαγωγές. Για παράδειγμα, 55 φιλόλογοι δεν κατάφεραν να μπουν στον Ιορδάνη, τι θα γίνουν;»

    Συνεχίζοντας είπε ότι η ΟΕΛΜΕΚ εισηγήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας να μην γίνει του χρόνου το πρόγραμμα προϋπηρεσιακής κατάρτισης επειδή δεν υπάρχουν διορισμοί. Με αυτό τον τρόπο, θα γλιτώσουμε, αντί 1,100,00 ευρώ που ζητήθηκε ως μείωση στον προϋπολογισμό 2,267,182 ευρώ. Όμως είπε, το Υπουργείο επιμένει να το κάμει.

    Ο κ. Ταλιαδώρος κατέστησε σαφές ότι η ΟΕΛΜΕΚ, δε θα δεχτεί ανάθεση καθηκόντων τη νέα, σχολική χρονιά.  




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










173