Ταλιαδώρος για την πτώση στην Ιστορία: Οι μαθητές μας γνωρίζουν, αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν


Τα θέματα που μπήκαν στις Παγκύπριες Εξετάσεις  στα φιλολογικά μαθήματα ήταν εύκολα, όμως δυστυχώς, οι μαθητές μας δεν μπορούν να εκφραστούν. Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κυπρίων  Φιλολόγων και Γραμματέα της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρη Ταλιαδώρου  όταν του ζητήσαμε να μας σχολιάσει  την πτώση της βαθμολογίας  στο μάθημα  της Ιστορίας, αλλά και τις χαμηλές βαθμολογίες στα Αρχαία και τα Νέα Ελληνικά. Στην  Ιστορία, ο μέσος όρος έπεσε από το 10,35 πέρσι στο 8,8 κάτι που συζητείται έντονα.  Ελαφρά πτώση και στα Αρχαία Ελληνικά  από το  10,51 στο 10,19. Ελαφρά αύξηση από το 8,88 στο 9,52 είχαμε στα Νέα Ελληνικά, στα οποία όμως, ο μέσος παραμένει κάτω από τη βάση.

Ο κ. Ταλιαδώρος τονίζει στο  Paideia-Νews.ότι το πρόβλημα ξεκινά από τα Νέα Ελληνικά. Για παράδειγμα λέγει, φέτος οι μαθητές μας είχαν αρκετές επιλογές για να απαντήσουν σωστά. Όμως, το πρόβλημα είναι ότι οι μαθητές δεν μπορούν να διατυπώσουν τις απαντήσεις τους στο χαρτί. Επίσης, επισημαίνει ότι η χρησιμοποίηση της κυπριακής διαλέκτου σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές εκπομπές επιδείνωσε το πρόβλημα που υπάρχει με τη μητρική Γλώσσα. «Πριν από λίγα χρόνια ήταν αδιανόητο να έβγαινε φοιτητής του Πανεπιστημίου και να έκανε τηλεοπτική η ραδιοφωνική δήλωση στα κυπριακά» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας έστειλε σαφές πολιτικό μήνυμα: «Τώρα χρειάζεται μεταρρύθμιση της μεταρρύθμισης, για να γίνει αποτελεσματική και ουσιώδης».      

Ο πίνακας με τις συγκριτικές βαθμολογίες στο πιο κάτω έγγραφο:




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










174