Τάσου: Επιστολή Κενεβέζου στο Προεδρικό για υπογραφή του νόμου για τα πανεπιστήμια


Mε επιστολή του στον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω,  ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κυριάκος Κενεβέζος απευθύνει έκκληση  στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως προχωρήσει στην υπογραφή του νόμου που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής στην τελευταία της συνεδρία, για τους προϋπολογισμούς των τριών πανεπιστημίων.   

Όπως ανέφερε στο Paideia-News, o πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Γεώργιος Τάσου, ο οποίος επικοινώνησε με τον κ. Κενεβέζο, η επιστολή του υπουργού Παιδείας  στάλθηκε για να επισπευστεί η διαδικασία δημοσίευσης του νόμου στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας και να καταστεί δυνατή η συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας την ερχόμενη Παρασκευή, με στόχο την αποδέσμευση κονδυλίων.

Εάν δεν δημοσιευτεί μέχρι την Πέμπτη ο νόμος τόνισε ο κ. Τάσου, δε θα υπάρχει θέμα για συζήτηση.

Απαντώντας σε ερώτησή μας, αν θα εγκριθούν τα αιτήματα των δυο δημόσιων πανεπιστημίων είπε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τις θέσεις των κομμάτων. Ίσως εγκριθούν όλα τα αιτήματα, αλλά δεν αποκλείεται ν’ απορριφθούν και κάποια, υπογράμμισε. Καταλήγοντας ο κ. Τάσου είπε ότι στόχος της Βουλής δεν είναι να δυσκολεύει τα δημόσια πανεπιστήμια, αλλά να ασκεί τον έλεγχο για θέματα που εισηγείται και θίγει η Γενική Ελέγκτρια.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










283