Τελετή Αποφοίτησης του KES COLLEGE 2012-2013


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών η καθιερωμένη Τελετή Αποφοίτησης τού KES COLLEGE για την ακαδημαϊκή χρονιά 2012 – 2013.

Στην τελετή παρέστη ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος, ο  Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, ο Ανώτερος Λειτουργός Εκπαίδευσης τού Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Παπούλας, εκπρόσωποι της ΣΕΚ και ΠΕΟ, εκπρόσωποι Τραπεζών, εκπρόσωποι εταιρειών και άλλοι επίσημοι. Τους τελειόφοιτους τίμησαν με την παρουσία τους καθηγητές, εκπαιδευτές, γονείς και πλήθος κόσμου.

Το πρόγραμμα της τελετής περιλάμβανε δέηση από το Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσόστομο και χαιρετισμούς από το Διευθυντή του KES COLLEGE κ. Θεόδωρο Στυλιανού, το Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη,  τον Ανώτερο Λειτουργό Εκπαίδευσης κ. Ανδρέα Παπούλα και την τελειόφοιτη με τη ψηλότερη βαθμολογία Στάλω Πάττα του Κλάδο Ιατρικών Επισκεπτών. Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του KES COLLEGE κ. Πέτρος Στυλιανού παρουσίασε συνοπτική έκθεση για τη λειτουργία του Κολλεγίου κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2012 – 2013.

Απευθυνόμενος στους τελειόφοιτους ο Μητροπολίτης Κυρηνείας τους ευχήθηκε να έχουν πάντοτε κατά νου όλα τα χρήσιμα πράγματα που έχουν μάθει κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και να τα καλλιεργούν και να τα πολλαπλασιάζουν για το καλό του τόπου μας.

Ο Διευθυντής του KES COLLEGE κ. Θεόδωρος Στυλιανού, εξήρε τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει οι τελειόφοιτοι για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, τους προέτρεψε να σταθούν δυνατοί στους δύσκολους καιρούς που ζούμε και αξιοποιώντας τα όσα διδάχθηκαν από τους καθηγητές τους, να προχωρήσουν με θάρρος στην υλοποίηση των οραμάτων τους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε πως το KES COLLEGE έχει αφήσει το ξεχωριστό του αποτύπωμα στην κυπριακή εκπαίδευση και η συμβολή του στην ανάπτυξη της κυπριακής κοινωνίας και οικονομίας ήταν και είναι καθοριστική. Ευχήθηκε στους τελειόφοιτους δημιουργική συνέχεια σε κάθε τους προσπάθεια και τους συμβούλευσε να ψάχνονται συνεχώς και να παραδειγματίζονται από άλλους λαούς και διαφορετικές κοινωνίες αφού όπως χαρακτηριστικά είπε: «η μόρφωση στη ζωή δε βρίσκεται μόνο στη γνώση που αποκτούμε σε μια Σχολή».  

Ο Ανώτερος Λειτουργός Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Παπούλας αναφέρθηκε στη σημαντική και πολύχρονη προσφορά του KES COLLEGE στον τομέα της εκπαίδευσης λέγοντας πως «το Κολλέγιο έχει κάνει δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις της νέας εποχής προσφέροντας ενδιαφέροντα προγράμματα σπουδών και δίνοντας στους νέους την ευκαιρία να αποκτήσουν τις απαραίτητές γνώσεις και εφόδια για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στο μέλλον».

Στη συνοπτική έκθεση για τη λειτουργία του KES COLLEGE κατά την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κολλεγίου κ. Πέτρος Στυλιανού ανέφερε πως η περίοδος 2012 – 2013 υπήρξε ένα από τα πιο δημιουργικά έτη στη σαρανταδυάχρονη διαδρομή του KES COLLEGE με κύρια στοιχεία την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το Κολλέγιο τόσο στον εκπαιδευτικό όσο και στον τεχνολογικό τομέα αλλά και τη διασφάλιση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών. Τόνισε χαρακτηριστικά την εγγραφή 5 νέων καινοτόμων προγραμμάτων σπουδών, τη συνεχή επιμόρφωση του διδακτικού προσωπικού και την εισαγωγή νέων μεθόδων αξιολόγησης των φοιτητών.

Ο τελευταίος χαιρετισμός προήλθε από την τελειόφοιτη με τη ψηλότερη βαθμολογία Στάλω Πάττα του Κλάδου Ιατρικών Επισκεπτών. Η Στάλω, εκπροσωπώντας όλους τους τελειόφοιτους, ευχαρίστησε το Κολλέγιο και τους καθηγητές για τα όσα τους έχουν προσφέρει και ευχήθηκε καλή συνέχεια και δύναμη στο νέο ταξίδι που ξεκινούν και στις προσπάθειές τους για εξεύρεση εργασίας.     

Το πρόγραμμα της τελετής ολοκληρώθηκε με τις απονομές βραβείων στους αριστούχους, διπλωμάτων και ανώτερων διπλωμάτων στους τελειόφοιτους.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










165