Τελετή Βράβευσης Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Ο Ήρωας Τάσος Μάρκου»


Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21.6.2019 και ώρα 10:30 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου, η Τελετή Βράβευσης των μαθητών/μαθητριών που διακρίθηκαν στον Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ο Ήρωας Τάσος Μάρκου», υπό την αιγίδα του Εξοχότατου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός προκηρύχθηκε από τις Διευθύνσεις Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, για τους/τις μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Σκοπός του Διαγωνισμού ήταν να αναδειχθεί η ζωή, η δράση, το ήθος και η θυσία του Τάσου Μάρκου, μέσα από τη μελέτη και τη δημιουργική αξιοποίηση αρχειακού υλικού που αναφέρεται σε αυτή την εμβληματική μορφή της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, καθώς και η προβολή θετικών προτύπων για τους/τις μαθητές/μαθήτριες.

Ο Διαγωνισμός περιελάμβανε τις κατηγορίες συγγραφής διηγήματος και σύνθεσης ποιήματος. Τα σχολεία, ανά το παγκύπριο, ανταποκρίθηκαν με πολυάριθμες αξιόλογες συμμετοχές και στις δύο κατηγορίες.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










647