Τέλος εποχής στα παραδοσιακά φάρμακα. Επιστημονική ημερίδα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας


Οι βιομηχανίες φαρμάκων έχουν σχεδον εξαντλήσει  τις δυνατότητες  κατασκευής  παραδοσιακών φαρμάκων  και τώρα ανατέλλει η εποχή των  ηλεκτροφαρμάκων (electroceuticals). Αυτό τονίσθηκε σε Επιστημονική Ημερίδα του συλλόγου αποφοίτων φαρμακοποιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης , που φιλοξένησε  το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Αποκαλύφθηκε  επίσης, πως τα φάρμακα αφήνουν τα « αποτυπώματα» τους στο περιβάλλον και το μολύνουν ενώ επισημάνθηκε πως η φαρμακευτική είναι χώρος εξελισσόμενος  και πως η λειτουργία Φαρμακευτικών Σχολών στην Κύπρο, είναι σημαντικό γεγονός.

Ο δρ. Κωνσταντίνος Πουλάς, Επίκουρος Καθηγητής Βιοχημίας ,επικεφαλής στο Εργαστήριο Μοριακής Ανοσολογίας (ΕΜΒΙΑ) του Τμήματος Φαρμακευτικής του  Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρθηκε στην ανεπιθύμητη ενέργεια των φαρμάκων, τονίζοντας πως είναι η τέταρτη αιτία θανάτων.  Παραδέχτηκε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει  τρόπος για να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στη συνέχεια παρουσίασε την  εξαιρετικά αποτελεσματική θεραπεία με τη βοήθεια των ηλεκτροφαρμάκων, που ήδη εφαρμόζεται με πολύ καλά αποτελέσματα από το Τμήμα Φαρμακευτικής  του Πανεπιστημίου Πατρών. «Τα electroceuticals ή τα ηλεκτροφάρμακα, ονομασία που ακόμα δεν είναι επίσημη, είναι η απάντηση στα παραδοσιακά φάρμακα που η αποτελεσματικότητα τους έχει αρχίσει να εξαντλείται. Τώρα στην επιστήμη της φαρμακευτικής μπαίνουν τα φάρμακα που λειτουργούν με τον ηλεκτρισμό. Χτυπούν τις ασθένειες σε  περιοχές του σώματος που έχουν προεπιλεγεί από τους γιατρούς. Δημιουργείται επίσης η λεγόμενη μικροηλεκτρική διέγερση με αποτέλεσμα να καταργείται η βλαβερή και πολλές φορές θανατηφόρα χρήση των αναβολικών-τού ντόπινγκ δηλαδή. Η μέθοδος της ηλεκτροθεραπείας, χρησιμοποιείται ήδη για την θεραπεία  χρόνιων πονοκεφάλων (celafy) καθώς και για τη διόρθωση του γυναικείου στήθους (stemcellbra)» .

O δρ. Χρίστος  Πέτρου ,Επίκουρος καθηγητής  του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  παρουσίασε το θέμα  : «Φάρμακα στο Περιβάλλον, γνώση και διαχείριση των κινδύνων».

  Μίλησε  για την πράσινη Φαρμακευτική και για   την επιτυχία που σημειώνει  στην Ελλάδα το πρόγραμμα  «χάπι-end». «Απαιτείται μείωση και έλεγχος της πολυφαρμακίας, καθώς και πλήρης συμμόρφωση του ασθενούς με τον χρόνο θεραπείας και τη δοσολογία. Επίσης ορθολογική συνταγογράφηση.Ο,τι είναι φυτικό δεν είναι και απαραίτητα ασφαλές. Να το κατανοήσει καλά αυτό η κοινωνία και να πάψουμε να πιστεύουμε στα όσα μας λένε διάφοροι» πρόσθεσε.

Ο δρ. Πέτρου αναφέρθηκε τέλος στο μεγάλο πρόβλημα της μόλυνσης της γης αλλά κυρίως του νερού από την καταστροφή των ληγμένων φαρμάκων. Και αναρωτήθηκε το πως θα  αντιμετωπισθεί αυτή στην Κύπρο.

Για το θέμα της μόλυνσης της γης από τα φάρμακα, η βρετανική εφημερίδα Guardian υποστηρίζει πως η ζημιά που έχει γίνει στο έδαφος της γης είναι ανεπανόρθωτη.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










156