ΤΕΠΑΚ: Συγχαρητήρια στον Δρα Σωτήρη Καλογήρου


Για την εκλογή του ως Ιδρυτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγχαίρει τον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών, Καθηγητή Σωτήρη Καλογήρου για την εκλογή του ως Ιδρυτικό Μέλος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών. Η Ακαδημία η οποία ιδρύθηκε με νόμο το 2017 είναι το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της Κύπρου στις επιστήμες στα γράμματα και στις τέχνες και η εστία των πλέον διακεκριμένων Κυπρίων επιστημόνων, λογίων και καλλιτεχνών.

Ο Καθηγητής Καλογήρου έχει επίσης πρόσφατα εκλεγεί Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (EurASc). Για περισσότερα από 30 χρόνια δραστηριοποιείται ερευνητικά στην περιοχή της Ηλιακής Ενέργειας και είναι από τους πρώτους διεθνώς που χρησιμοποίησε συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για τη μοντελοποίηση και πρόβλεψη της απόδοσης ενεργειακών συστημάτων και συστημάτων ηλιακής ενέργειας.

Έχει μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε βιβλία, κεφάλαια σε βιβλία, άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων. Αυτά έχουν πάρει ένα μεγάλο αριθμό ετεροαναφορών. Είναι ο Επιστημονικός Εκδότης (Editor-in-Chief) του Renewable Energy, ο Αναπληρωτής Επιστημονικός Εκδότης του Energy, και μέλος της Ομάδας Έκδοσης σε άλλα δεκαπέντε επιστημονικά περιοδικά. Είναι ο εκδότης του βιβλίου McEvoy’s Handbook of Photovoltaics και συγγραφέας των βιβλίων Solar Energy Engineering: Processes and Systems και Thermal Solar Desalination: Methods and Systems που εκδόθηκαν από τον οίκο Academic Press της Elsevier.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter46