Τέσσερεις προτάσεις του Υπ. Παιδείας στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Σε ενημερωτική συνάντηση σήμερα Πέμπτη, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής και η Γενική Διευθύντρια Αίγλη Παντελάκη είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ενδελεχώς για τις τέσσερεις προτάσεις του Υπουργείου, οι οποίες έτυχαν καταρχήν έγκρισης  για να περιληφθούν στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Συγκεκριμένα, η Μονάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) οργάνωσε παρουσίαση των τεσσάρων προγραμμάτων με τους στόχους, τις προτεινόμενες δράσεις και το κόστος των έργων που προτείνονται για συγχρηματοδότηση και τα οποία συνάδουν με τις προτεραιότητες του ΥΠΠ και τις στρατηγικές του επιδιώξεις. Τα έργα αυτά είναι:

  1. Δράσεις σχολικής προτεραιότητας: πρόκειται για έργο που αξιοποιεί τις δομές και τη βασική φιλοσοφία των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που λειτουργούν σήμερα, βελτιώνοντας τις αδυναμίες τους και ενισχύοντας τα προτερήματά τους. Το συγκεκριμένο έργο αποσκοπεί στη στήριξη ευάλωτων ομάδων και στοχεύει στη μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού των μαθητών.
  2. Αναβάθμιση Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΤΕΕ): το έργο, ανταποκρίνεται στις συστάσεις της Ε.Ε. για βελτίωση και αναβάθμιση της ΤΕΕ και στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών καθοδήγησης για την ΤΕΕ στο Γυμνάσιο, στον εκσυγχρονισμό των Αναλυτικών προγραμμάτων της ΤΕΕ, τη συνέχιση και βελτίωση του θεσμού των Μεταλυκειακών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ.ά.
  3. Σύστημα Υπηρεσιών Υποστήριξης: Πρόκειται για τη δημιουργία μηχανογραφικού συστήματος διοικητικής υποστήριξης και σύνδεσης των σχολείων με το ΥΠΠ, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση της συλλογής δεδομένων από τα σχολεία, την επικοινωνία σχολείου – οικογένειας, κ.ά.
  4. Πιστοποίηση μη τυπικής και άτυπης μάθησης: πρόκειται για την εισαγωγή μηχανισμού πιστοποίησης της μη τυπικής και άτυπης μάθησης, στη βάση εισηγήσεων της Ε.Ε. για το θέμα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











133