Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί το κλείσιμο της ΕΡΤ. Απολύουν 2.500 άτομα


Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η ανακοίνωση στην Ελλάδα για το κλείσιμο της Ελληνικής Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ)

Με μια σύντομη ανακοίνωση, μόλις λίγες ώρες μετά την δημοσιοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δίνει στους υπουργούς δικαίωμα να κλείνουν ή να συγχωνεύουν με μια απόφαση φορείς και οργανισμούς του δημοσίου, ο Ελληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει η ΕΡΤ.

Ο κ. Κεδίκογλου χαρακτήρισε την ΕΡΤ μοναδική περίπτωση αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης, «σκάνδαλο» που κανείς δεν τολμά να αγγίξει, σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός κάνει θυσίες για να βγει η χώρα από την κρίση και ν` αντιμετωπιστούν τα ελλείμματα.

Ανέφερε ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει περί τα 300 εκατομμύρια το χρόνο για την ΕΡΤ, καθώς έχει επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό, παρά το γεγονός ότι η τηλεθέασή της δεν είναι μεγάλη. Στιγμάτισε επίσης την ύπαρξη ιδιωτικών παραγωγών και εξωτερικών μεταδόσεων, τη λειτουργία δεκάδων τοπικών σταθμών που αναμεταδίδουν το κεντρικό πρόγραμμα, την έκδοση περιοδικού χωρίς αναγνώστες, όπως είπε.
Ο κ. Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι κλείνει η ΕΡΤ μετά το πέρας της σημερινής μετάδοσης και ότι στη θέση της θα δημιουργηθεί νέος «σύγχρονος, δημόσιος, αλλά όχι κρατικός κομματικό ελεγχόμενος, Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης».

Ανέφερε ότι όλο το προσωπικό που θα απολυθεί -και ξεπερνά τους 2.500 ανθρώπους- θα αποζημιωθεί κανονικά και ότι θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο προκειμένου να λειτουργήσει το γρηγορότερο δυνατό ο επόμενος φορέας, στον οποίο μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση εργασίας όσοι από τους νυν εργαζόμενους της ΕΡΤ το επιθυμούν μέσα από τις διαδικασίες ΑΣΕΠ που θα ακολουθηθούν. Μέχρι να λειτουργήσει ο νέος φορέας, οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το τέλος για την ΕΡΤ.
Η ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων. Στο προαύλιο της ΕΡΤ έσπευσαν να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων όλων των κλάδων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Τύπου, του αθλητισμού, καθώς μέσα από την ΕΡΤ μεταδίδονται αγώνες από όλα τα αθλήματα, και βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης

Οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε διαρκή συνέλευση, αποφάσισαν να συνεχίσουν το πρόγραμμα και να ενημερώσουν το κοινό, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, καθώς η ΕΡΤ είναι ο μοναδικός δίαυλος τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής επικοινωνίας με τους Έλληνες της διασποράς. Όπως υπογράμμιζαν το τέλος που οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν για την ΕΡΤ δεν ξεπερνά τα 50 ευρώ το χρόνο και μέρος αυτού ουσιαστικά απορροφάται για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Πριν την ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου, ο οποίος και ως Υπουργός Επικρατείας έβαλε την απαραίτητη υπογραφή για το κλείσιμο της ΕΡΤ, την διαφωνία τους με την προοπτική να κλείσει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση είχαν εκφράσει με κατηγορηματικό τρόπο και το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά που στηρίζουν την κυβέρνηση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










151