Την Παρασκευή στη Λεμεσό, η «Βραδιά του Ερευνητή»


ΚΥΠΕ  Έχοντας καταστεί πλέον θεσμός, επιστρέφει για δωδέκατη συνεχή χρονιά η «Βραδιά του Ερευνητή», που οργανώνει το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ), δίνοντάς την ευκαιρία για μια δημιουργική βραδιά, πλούσια σε θεατρικά και μουσικά δρώμενα, διαδραστικά πειράματα, παιχνίδια, συζητήσεις, και διαγωνισμούς.

Η φετινή εκδήλωση, που τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή  28 Σεπτεμβρίου, στους Χαρουπόμυλους Λανίτη, στη Λεμεσό, από τις 17:00 μέχρι τα μεσάνυχτα.
Με τίτλο "Human Era Night" και θέμα την έρευνα στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, κύριος στόχος της "Βραδιάς του Ερευνητή" είναι η καλλιέργεια ερευνητικής και καινοτομικής κουλτούρας καθώς και η ανάδειξη της ερευνητικής δραστηριότητας που υλοποιείται από τα κυπριακά πανεπιστήμια, τα ερευνητικά κέντρα και τις καινοτόμες επιχειρήσεις.  
Κατά τη διάρκεια της μεγάλης αυτής γιορτής της επιστήμης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους ερευνητές και το έργο τους, να περιηγηθούν σε μία μεγάλη έκθεση πειραμάτων και να ξεκλειδώσουν, μαζί με την κεντρική φιγούρα της εκδήλωσης, τον "Brainy",  τα μυστικά της επιστήμης, μέσα από ένα ευρύ φάσμα διαδραστικών δραστηριοτήτων.
 Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το διαγωνισμό S FACTOR κατά τον οποίον μαθητές θα παρουσιάσουν με πρωτότυπο τρόπο ένα επιστημονικό φαινόμενο,  διεκδικώντας πλούσια δώρα, ενώ τιμητικό βραβείο θα απονεμηθεί στον Κύπριο αρχαιολόγο Δρ. Βάσο Καραγιώργη, για το σύνολο της προσφοράς του στην αρχαιολογική έρευνα.
Την ίδια μέρα, θα διεξαχθούν παράλληλες δραστηριότητες στη Λευκωσία, όπου  μαθητές σχολείων θα πραγματοποιήσουν "Ένα ταξίδι στην Ευρώπη", μέσα από τις Συλλογές της Λεβέντειου Πινακοθήκης, μαθαίνοντας για τη ζωή και το έργο σπουδαίων καλλιτεχνώ
Επίσης, το Ινστιτούτο Κύπρου προγραμματίζει ανοικτή συζήτηση στο Υφαντουργείο με θέμα "Η Πολιτιστική Κληρονομιά της Κύπρου στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου", ενώ το Τμήμα Αρχαιοτήτων θα διοργανώσει ξεναγήσεις για το κοινό σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Η είσοδος στη "Βραδιά του Ερευνητή", που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οργανώνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες από 300 ευρωπαϊκές πόλεις, είναι ανοικτή για το κοινό.
Για το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και για άλλες χρήσιμες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ιδρύματος,  www.research.org.cy και τη σελίδα στο Facebook Βραδιά του Ερευνητή/Researchers` Night.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

38