Τμήμα Βιολογικών Επιστημών Παν. Κύπρου: Αιτήσεις για πλήρωση μιας θέσης Μεταδιδακτορικού Ερευνητή


ΤΙΤΛΟΣ: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής

ΑΡ. ΘΕΣΕΩΝ: Μία (1)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: Με συμβόλαιο πλήρους απασχόλησης για ένα 1 χρόνο με δυνατότητα ανανέωσης στα 3 χρόνια

ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία

Το Τμήμα Βιολογικών Επιστημών (Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής - ΚΕΜΙ) του Πανεπιστημίου Κύπρου δέχεται αιτήσεις για την πλήρωση μιας (1) κενής θέσης Μεταδιδακτορικού Ερευνητή πλήρους απασχόλησης. Ο/η υποψήφιος/α θα εργάζεται σε ερευνητικό πρόγραμμα που είναι χρηματοδοτημένο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Νεφρολογίας. Το άτομο που θα εργοδοτηθεί θα ασχοληθεί με ανάλυση δεδομένων που αφορούν στην έρευνα στις κληρονομικές νεφροπάθειες και στη χρόνια νεφρική νόσο.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ:

ΘΕΣΗ: ΒΙΟΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ:

Ο/Η υποψήφιος/α πρέπει να κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών (PhD) στη Βιοπληροφορική/Υπολογιστική Βιολογία ή σχετικό πεδίο (π.χ. Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μαθηματικά, Βιολογικές Επιστήμες) και τουλάχιστον 3 χρόνια εργασιακής/ερευνητικής εμπειρίας στον τομέα της Βιοπληροφορικής/Υπολογιστικής Βιολογίας. Ο/Η υποψήφιος/α θα συνεργασθεί στενά με άλλους ερευνητές με σκοπό: 1) Την επεξεργασία διαφόρων ειδών δεδομένων και εργαλείων με τη χρήση/ανάπτυξη κατάλληλων εργαλείων βιοπληροφορικής. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και αποτελέσματα αλληλούχισης νέας γενεάς (Next Generation Sequencing – NGS), 2) Τη διερεύνηση βιολογικών ερωτήσεων σε σχέση με εφαρμογές στη γενετική κληρονομικών ασθενειών, 3) Την ανάπτυξη και συντήρηση βάσεων δεδομένων στο ΚΕΜΙ, 4) Την ανάπτυξη και χρήση στρατηγικών ανάλυσης και ερμηνείας δεδομένων και προώθηση επιστημονικών υποθέσεων. Θα αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα υπάρχοντα δεδομένα και το πολυσχιδές ερευνητικό περιβάλλον του ΚΕΜΙ για να αναπτύξει ανεξάρτητα ερευνητικά προγράμματα σε πεδία κοινού ενδιαφέροντος

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ:

  • Ανάπτυξη και συντήρηση βάσεων δεδομένων και εργαλείων αξιολόγησης αλληλουχιών DNA και πρωτεϊνών, φυλογενετική και δομική ανάλυση/αξιολόγηση.
  • Ανάπτυξη λογισμικού σε τουλάχιστον μία από τις ακόλουθες γλώσσες προγραμματισμού/περιβάλλοντος:

◦    C/C++, Java, Python

◦    Ευρέως διαδεδομένες γλώσσες (scripting languages), όπως Perl, Ruby

◦    Στατιστικά πακέτα, όπως R, MATLAB.

  • Εξοικείωση με δημοφιλή εξελιγμένα εργαλεία βιοπληροφορικής, καθώς και προσεγγίσεις για μελέτες οντολογίας και εξόρυξης δεδομένων (data mining).
  • Εφαρμογές προς ανάπτυξη: Ανάλυση δεδομένων NGS από εφαρμογές whole genome, exome, ampliseq, RNA-seq, miRNA-seq και methyl-seq.

Οι ακόλουθες δεξιότητες θα θεωρηθούν ως πλεονέκτημα:

  1. Δομημένη ή πρακτική εκπαίδευση στα βιολογικά συστήματα θηλαστικών, κατά προτίμηση στον άνθρωπο.
  2. Δεξιότητες (Βιο-)στατιστικής και ποσοτικής γενετικής.
  3. Εμπειρία με Relational Database Management Systems (π.χ. PostgreSQL, MySQL, Oracle).
  4. Ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου (π.χ. CGI, AJAX).
  5. Βασικές ικανότητες διαχείρισης συστημάτων σε περιβάλλον UNIX/Linux.

Οι επιτυχείς υποψήφιοι θα πρέπει να είναι άτομα δημιουργικά, ενθουσιώδη, να δουλεύουν με πάθος και να έχουν ως μελλοντικό επαγγελματικό στόχο την έρευνα.

 

ΟΡΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ:

Η πλήρωση της θέσης είναι με μονοετές συμβόλαιο με δυνατότητα ανανέωσης μέχρι τα 3 χρόνια. Οι μηνιαίες ακαθάριστες απολαβές θα κυμανθούν μεταξύ €2,300-3,000, αναλόγως προσόντων. Από το ποσό αυτό θα αποκόπτονται εισφορές εργοδοτούμενου / εργοδότη. Το πρόγραμμα δεν προνοεί καταβολή 13ου μισθού και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ:

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση (emal): annac@ucy.ac.cy, μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2018.

 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν τα ακόλουθα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα:

  1. Επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εν λόγω θέση, έκτασης 1 σελίδας
  2. Βιογραφικό σημείωμα με περιγραφή προηγούμενης εμπειρίας, μέχρι 3 σελίδες
  3. Αντίγραφα τίτλων σπουδών
  4. Ονόματα και στοιχεία τουλάχιστον δύο ατόμων από τα οποία μπορούν να ζητηθούν συστατικές επιστολές

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στον υπεύθυνο του Ερευνητικού Προγράμματος Καθηγητή Κωνσταντίνο Δέλτα, στο τηλ.: 22-892882 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email): deltas@ucy.ac.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










108