Το Διεθνές Ερ. Κέντρο Νερού Νηρέας Παν. Κύπρου διοργανώνει το Διεθνές Επιστημ. Συνέδριο XENOWAC II


Το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού Νηρέας του Πανεπιστημίου Κύπρου προσκαλεί το κοινό στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο XENOWAC II με θέμα Challenges and solutions related to Xenobiotics and Antimicrobial Resistance in the Framework of Urban wastewater Reuse - Towards a Blue Circle Society. Το Συνέδριο, το οποίο πραγματεύεται την επαναχρησιμοποίηση των αστικών λυμάτων, θα πραγματοποιηθεί στις 10-12 Οκτωβρίου 2018, στη Λεμεσό.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται στο πλαίσιο της Δράσης COST ES1403 του Ευρωπαϊκού Δικτύου COST με την επωνυμία «New and emerging challenges and opportunities in wastewater reuse, NEREUS» και του Ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου ANSWER, με τίτλο «Antibiotics and mobile resistance elements in wastewater reuse applications: risks and innovative solutions» (H2020-MSCA-ITN-2015/675530), τα οποία συντονίζει η Διευθύντρια του Νηρέα, Δρ. Δέσπω Φάττα-Κάσινου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχει, με περισσότερες από 120 εργασίες, μεγάλος αριθμός καταξιωμένων επιστημόνων από διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα του κόσμου, από Αμερική, Καναδά, Αυστραλία, Ασία και Ευρώπη.

Παράλληλα, στο Διεθνές Συνέδριο θα οργανωθούν 3 συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης (roundtablediscussions) που θα καλύψουν θέματα όπως είναι η επαναχρησιμοποίηση των αστικών λυμάτων στην εποχή της κυκλικής οικονομίας (circulareconomy), η αντιμετώπιση των κινδύνων και των προκλήσεων για την προώθηση της ασφαλούς πρακτικής της επαναχρησιμοποίησης και η επεξεργασία των αστικών λυμάτων με διάφορες τεχνολογίες καθώς και το κόστος της. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με ένα υψηλού επιπέδου συζήτηση (paneldiscussion) με θέμα ″The future of water management″ στο οποίο θα συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ομιλητές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Τεχνολογίας του Κοινού Προγραμματισμού για το Νερό (Water JPI) και το Norman Association. Στόχος της συζήτησης είναι η  ανάπτυξη επιστημονικού διαλόγου για την ανάδειξη των δυνατοτήτων και των προοπτικών που μπορεί να έχει ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της επιστημονικής κοινότητας και των φορέων με νομοθετική εξουσία για την προώθηση της θέσπιση σχετικών οδηγιών για την ασφαλή επαναχρησιμοποίηση των επεξεργασμένων αστικών λυμάτων.

Εξαιρετικά σημαντική θεωρείται από τους διοργανωτές η εκδήλωση Water JPI,η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο του συνεδρίου από την Πρωτοβουλία Κοινού Προγραμματισμού «Water Challenges for a Changing World (Water JPI)» («Προκλήσεις Υδάτινων Πόρων για ένα Μεταβαλλόμενο Κόσμο») και θα λάβει χώρα στις 11 Οκτωβρίου 2018.

Η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου εργάζονται πυρετωδώς για μια άρτια και υψηλού επιπέδου διοργάνωση, αντάξια των προτύπων που έχει θέσει το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού Νηρέας με τις έως τώρα δραστηριότητές του, στην οποία ο αριθμός των συμμετεχόντων αναμένεται να φτάσει τους 200. 

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του Συνεδρίου βρίσκεται στον σύνδεσμο 

www.xenowac2018.com/programme/




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










464