Το έργο «ΑΛΓΕΑ» του Π.Κ. στοχεύει να παρέμβει για αντιμετώπιση των χρόνιων πόνων σε ασθενείς


Το έργο «ΆΛΓΕΑ»  του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, ένα καινοτόμο πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής παρέμβασης για την αντιμετώπιση των χρόνιων πόνων σε ασθενείς και τις οικογένειες τους,  έλαβε χρηματικό έπαθλο από το Association for Contextual and Behavioral Science (ACBS) στον 11ο  Παγκόσμιο Συνέδριο του ACBS, στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Δύο Διδακτορικοί φοιτητές του προγράμματος Κλινικής Ψυχολογίας (ο Βασίλης Βασιλείου και η Μαρία Σταυρινάκη) του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι  είναι και μέλη της ομάδας του έργου «ΑΛΓΕΑ», είχαν την δυνατότητα να παρουσιάσουν το έργο αλλά και άλλες ερευνητικές εργασίες του Εργαστηρίου ACTHealthy της Δρ Μαρίας Καρεκλα του Τμήματος Ψυχολογίας, στο διεθνές συνέδριο που διεξήχθη στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας. Για άλλη μια φορά η ερευνητική φωνή του Πανεπιστημίου Κύπρου, έφτασε περήφανα στην άλλη άκρη της γης.

Το έργο  «ΆΛΓΕΑ» -που πήρε το όνομα του από την αρχαία θεότητα του πόνου- είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα παρέμβασης για την αντιμετώπιση των χρόνιων πόνων σε ασθενείς και τις οικογένειες τους, το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα- Κύπρου της Ευρωπαϊκή Ένωσης και από εθνικούς πόρους των δύο χωρών.

Το πρόγραμμα ενσωματώνει μια διεπιστημονική προσέγγιση συνδυάζοντας  ψυχολογικές παρεμβάσεις και ιατροφαρμακευτική θεραπεία ως η θεραπεία επιλογής για τους χρόνιους πόνους. Στη βάση αυτών, το παρόν Έργο στοχεύει στο σχεδιασμό και υλοποίηση ενός καινοτόμου προγράμματος θεραπείας για ασθενείς με χρόνιους πόνους και τις οικογένειες τους κατανοώντας και ενσωματώνοντας τις ανάγκες ολόκληρης της κοινότητας που εμπλέκεται με το χρόνιο πόνο- ασθενείς και οι οικογένειες τους, γιατροί, συστήματα υγείας, φορείς υποστήριξης κλπ, σε μια κοινή διασυνοριακή προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος ενσωματώνοντας ομαδικά προγράμματα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, και χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής για την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπευτικών προγραμμάτων.

Για εβδομαδιαίες πληροφορίες και συνεχή επικοινωνία με το πρόγραμμα μας ακολουθήστε μας στο  Facebook-à    ALGEAGROUP




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










205