To Ινστιτούτου Κύπρου δέχεται αιτήσεις για το διδακτορικό πρόγραμμα στις Υπολογιστικές Επιστήμες


Η Σχολή μεταπτυχιακών σπουδών του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ) δέχεται αιτήσεις για το διδακτορικό πρόγραμμα στις Υπολογιστικές Επιστήμες για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 29η, Φεβρουαρίου 2016. Χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη για υποψηφίους με εξαίρετο ακαδημαϊκό υπόβαθρο.

Το πρόγραμμα συνδέεται με το ερευνητικό κέντρο Υπολογισμικής Επιστήμης CaS. To RC του ΙΚυ το οποίο λειτουργεί το μεγαλύτερο υπερυπολογιστή στη Κύπρο και παρέχει πρόσβαση σε πρωτοπόρα συστήματα υπολογιστών.

Οι υποψήφιοι διδάκτορες εκπαιδεύονται στη χρήση τελευταίας τεχνολογίας υπολογιστικών μεθόδων και προηγμένων τεχνολογιών υπολογιστών, και συμμετέχουν σε διεθνώς αναγνωρισμένες ερευνητικές ομάδες, διεξάγοντας έρευνα στους ακόλουθους τομείς:

  • Καινοτόμες Τεχνολογίες Υπολογιστών
  • Κβαντική Χρωμοδυναμική στο πλέγμα
  • Μοντελοποίηση κλίματος
  • Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά
  • Υπολογιστική Χημεία
  • Υπολογιστική ρευστοδυναμική με εφαρμογές

στην ενέργεια

  • Ιατρική απεικόνιση και υπολογιστική βιολογία

Διεθνείς Συνεργασίες

Eρευνητικές και εκπαιδευτικές συνεργασίες παρέχονται μέσω της σύμπραξης του Ινστιτούτου Κύπρου με το Αμερικανικό Εθνικό Κέντρο για Εφαρμογές Υπερυπολογιστών (NCSA). Άλλοι σημαντικοί εταίροι είναι, τα Πανεπιστήμια του Aachen, Wuppertal, Rome Tor Vergata και Ferrara. Κοινή έρευνα πραγματοποιείται επίσης με το Jülich Supercomputing Center (JSC) τηs Γερμανίας όπου παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασηs στους μεγαλύτερους υπερυπολογιστές της Ευρώπηs. Επί πλέον, oι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για κοινό πτυχίο από το Ινστιτούτο Κύπρου και το University of Illinois




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










177